Is het binnenkort ‘Goodbye PewDiePie’?

PewDiePie-disstrack-tseries
Strijd tussen Zweedse vlogger en T-Series naar een hoogtepunt.

Lange tijd was PewDiePie de onbedreigde koning van Youtube als het grootste kanaal ter wereld. De troon werd vanaf vorig jaar bedreigd door T-Series, een muziek- en seriestreamer uit India. Dit is ook direct het grootste kritiekpunt van de achterban van PewDiePie. Daar waar de Zweedse vlogger zijn bezoekers haalde met eigen content scoort T-Series alleen met het werk van anderen.

Inmiddels is de strijd tussen beide kanalen al ruim een half jaar gaande. Met name de fans van PewDiePie haalden bizarre stunts uit om steun voor hun boegbeeld te verzamelen. Zo werden massaal printers en smart TV’s gehackt. Ook maakte PewdiePie zelf een strijdlied en disstrack ineen met de meer dan duidelijke titel ‘B*tch Lasagna’.

Ondanks alle goede bedoelingen van de fans ten spijt was het vanmorgen zover. Gedurende meerdere uren had Youtube een nieuwe koning. Dit haalde wereldwijd de journaals en ook het kanaal waar de strijd live wordt verslagen door het aantal inschrijvers en verschil te tellen scoort veel kijkers. In India is het nu zo’n 4,5 uur later (afhankelijk van waar je bent). Tijdens de Indiase nacht is de troon weer in vertrouwde handen. Morgen zijn de rollen omgedraaid, dus de strijd wordt spannend!

Nu het verschil met 90 miljoen subscribers per kanaal maar 7.500 bedraagt kan het haast niet anders dan dat de Youtube-troon binnenkort een nieuwe vorst toebehoort. Uiteraard kun je de strijd zelf volgen met de livestream onderaan de pagina. Het kanaal is opgezet door PewDiePie, dus het nummer ‘b*tch Lasagna’ zorgt voor non-stop begeleiding. Ook kun je de Zweedse crew steunen met donaties. Als de opgave klopt worden er honderden en soms zelfs meer dan € 1.000,- gestort om de troon te verdedigen. De live chat is open, dus je kunt zelf jouw favoriete Youtube-held ondersteunen en verbaal de strijd aangaan met de volgers van de tegenstander. Have fun!

[gv data=”UVxU2HzPGug”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *