Is het einde van Google+ in zicht?

Google+-Einde
Google+ wordt opgesplitst in verschillende onderdelen, waaronder Google Photos en Google Streams. Hierdoor komt ook de naam van het sociale netwerk in het geding.

Zo valt het gehele fotogedeelte van Google+ nu onder de noemer Google Photos and Streams. In een blogpost op Google+ legt Bradley Horowitz, vice president productdesign, uit dat hij aan het roer staat van deze nieuwe weg die het sociale medium inslaat.

Photos and Streams
Photos and Streams zijn dus al twee bestaande functionaliteiten binnen Google+, die nu alleen niets meer met het sociale medium te maken lijken te hebben.

Het is niet duidelijk of men ook daadwerkelijk van plan is om Google+ te schrappen of compleet om te gooien, maar dit zou een logische eerste stap kunnen zijn. Wat er precies gaat gebeuren met Google Hangouts is nog niet bekend.

Vorige week sprak Sundar Pichai, senior VP van Google, nog met Forbes over Google+, waarbij hij stelde dat Stream, Hangouts en Photos gezien worden als drie afzonderlijke belangrijke diensten in plaats van één.

Later vandaag staat er nog een toespraak van Pichai gepland tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, wellicht krijgen we dan meer duidelijkheid over de toekomst van Google+, en het lot van Hangouts.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *