Is het na WWDC 2019 klaar met Apple’s iTunes?

Auteur: , Geen reacties
Nothing playing

iTunes is al een tijdje iRrelevant.

WWDC 2019 staat voor de deur en dat betekent meestal dat Apple met allerlei nieuwe komt en oude dingen bij het vuilnis zet. De laatste tijd horen we daarbij geluiden over het langzaam uitfaseren van iTunes. Zou het na maandag definitief gedaan zijn met de media-app?

Recentelijk poetste Apple hun TV-app al behoorlijk op, toen nog vermoedelijk in aanloop naar hun aankomende streamingdienst Apple TV Plus. Het lijkt er daarentegen op dat Apple hun hele volgestouwde iTunes gaat opsplitsen in verschillende, simpelere apps.

Het zou daarbij volgens Bloomberg het moment zijn voor Apple om eindelijk iTunes op te breken in aparte apps. Eerst zullen macOS-apps onthuld worden, waarbij alle standaard iOS-apps een tegenhanger krijgen voor Apple’s laptops, te beginnen met een Music, TV en Podcasts-app.

En ja, laten we eerlijk wezen, iTunes was in de tijd dat de functie uitkwam ontzettend handig voor het managen van al je lokale bestanden en het sporadisch aanschaffen van wat muziek, maar sinds Apple zo breed is gegaan met hun muziek-, TV- en andere multimedia-services, kan iTunes het al behoorlijk lang niet meer bijhouden.

Lees ook: Modulaire Mac Pro, extern 6K display en meer (WWDC 2019)

Foto bijgesneden @MatthewOliphant (CC BY 2.0)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).