Is het succes van Instagram voorbij?

Instagram volgers
Instagram, al tijden de grootste stijger onder de social media, groeit nauwelijks meer.

Het ging zo goed met Instagram. Qua organisch bereik was het Facebook al voorbij gestreefd en een derde van de Amerikaanse tieners gebruikt het medium vaker dan welk ander platform dan ook. Zo bezien leek het in alle opzichten de toekomst te hebben en een goudmijn te kunnen worden voor adverteerders.

Toch lijkt de rek er nu uit. In een steekproef van 2500 profielen door het bedrijf Locowise steeg het aantal volgers met slechts 0,34%, en dat is 77% minder dan in de maand ervoor.

De organische groei is een goede graadmeter voor de advertentie-mogelijkheden van een site. Instagram groeit nog wel, maar deze groei neemt gestaag af: van 1,95% in april naar 0,34% vorige maand. Dat is wel nog steeds beter dan bij Twitter en Facebook, die respectievelijk 0,19 en 0,21% groei lieten zien.

Ook het engagement, de mate waarin gebruikers interacteren met de content die ze zien op een platform, daalt: van 2,8 procent van alle volgers naar 2,12 procent in juli. Een daling van 19 procent. Beter overigens dan de 0,52 procent van Facebook.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *