Is jouw iPhone vergrendeld? Wanhoop niet, dit kun je doen!

vergrendelde-iphone-ontgrendelen
Een laatste redmiddel als jouw telefoon geblokkeerd is.

Soms ben je ervan overtuigd dat een wachtwoord jouw goede paswoord is, terwijl dit niet (meer) zo is. Op een ander moment hebben de kinderen met jouw iPhone gespeeld en is de telefoon tot het jaar 2138 vergrendeld. Op dat moment slaat de paniek vaak toe en dat is niet nodig. Met dit handige stappenplan leggen we je uit hoe je jouw iPhone weer snel kunt gebruiken, ook als je meer wilt dan een foto maken. Overigens is jouw iPhone volgens Apple verder niet actief als deze vergrendeld is.

1. Begin met een Back-up
Als jouw iPhone het toelaat is het nodig dat je direct een back-up maakt op iCloud. Zo blijven alle foto’s en filmpjes zeker bewaard. Als de telefoon al zover vergrendeld is dat dit niet meer kan is er dus een risico dat je alle opgeslagen data kwijtraakt. Je kunt dit risico nemen of contact opnemen met een Apple specialist om je verder te helpen. ALs je de back-up gemaakt hebt kun je vervolgens de volgende stappen ondernemen.

2. Sluit de telefoon aan op jouw computer en open iTunes

3. Forceer een herstart van jouw iPhone
Nu de aansluiting met iTunes gemaakt is kun je jouw iPhone geforceerd herstarten. Hoe je dit exact moet doen ligt aan het model iPhone dat je hebt. Wanneer je een iPhone 8 of nieuwer toestel hebt druk je op de knop ‘volume omhoog’. Laat deze daarna los en druk op de knop ‘volume zachter’. Hierna kun je de zijknop ingedrukt houden. Als het goed is verschijnt het herstelmodusscherm dan in jouw beeldscherm.
Voor de iPhone 7 is de procedure iets anders. Om hier het herstelmodusscherm op te roepen moet je de zijknop en de knop ‘volume zachter’ tegelijkertijd ingedrukt houden. Als je een oudere iPhone hebt moet je de knoppen ‘start’ en ’top’ tegelijk indrukken tot het scherm voor de herstelmodus opent.

4. Kies de optie ‘herstel’
In het venster dat nu in jouw scherm staat lees je een melding dat er een probleem is waarvoor het nodig is om de iPhone te herstellen of te updaten. Kies voor de optie ‘herstel’.
De iPhone zal nu het gevraagde herstel uitvoeren. Dit duurt een aantal minuten. Het is belangrijk dat je de iPhone in die tijd met de computer verbonden houdt. Als er iets misgaat waardoor het herstel langer duurt dan een kwartier zal de iPhone het scherm na een kwartier vanzelf sluiten en het herstel onderbreken. Je moet dan bovenstaande stappen opnieuw uitvoeren.

Als het herstel wel goed gegaan is kun je na een paar minuten verder gaan en jouw gebruikelijke instellingen kiezen. Als je jouw laatste back-up terug wilt zetten kun je dit via iCloud doen. Het is daarbij belangrijk dat je een goede (Wifi)verbinding met internet hebt en de batterij voldoende opgeladen is.

5. zet jouw back-up terug
Wanneer je zeker weet dat dit klopt kun je in jouw iPhone via ‘data en apps’ kiezen voor de optie ‘herstel met iCloud Back-up’. Je kunt dan op jouw iCloud inloggen met jouw Apple ID. Wanneer je ingelogd bent kun je de meest recente back-up selecteren. Bevestig dat je de Back-up terug wilt plaatsen. Vervolgens zie je aan de hand van de statusbalk hoe snel dit gaat en hoe lang het duurt. Vervolgens kun je de set up afsluiten en jouw iPhone weer gebruiken zoals je gewend bent.

Mocht het toestel toch vergrendeld blijven, dan is er klaarblijkelijk meer aan de hand. Je kunt dan het beste alles nog een keer nalezen of even contact opnemen met het verkooppunt of de Apple-winkel om te overleggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *