Is Satoshi Nakamoto zijn miljarden aan Bitcoin kwijt?

bitcoin-satoshi-20-8
Wie van de drie: Wil de echte Satoshi Nakamoto nu opstaan?

De Bitcoin is volgens sommigen een sprookje of misdaad en volgens anderen de meest invloedrijke uitvinding van de moderne tijd. Des te bijzonderder is het dat men ondanks alle techniek en moderne technologie de identiteit van Satoshi Nakamoto, de bedenker en ontwerper van de Bitcoin nooit met zekerheid vast heeft kunnen stellen. Natuurlijk biedt die onzekerheid ook kansen voor allerlei mensen die claimen Satoshi Nakamoto te zijn. We zagen zelfs een Satoshi Nakamoto die erg zijn best moest doen om te bewijzen dat hij ‘het’ niet was. Nu is er een nieuwe naam opgedoken. Een zekere Bilal Khalid, naar eigen zeggen een in Pakistan geboren Engelsman die in 1975 of 1978 geboren is, claimt nu dat hij de Bitcoin ontwikkeld heeft.

Nu is er een verrassend simpele manier om dit aan te tonen. De eerste 980.000 Bitcoins (BTC) zijn namelijk gemined in zogenaamde wallets waar alleen Satoshi Nakamoto de private keys van heeft. Iedere wannabe-satoshi of ‘Faketoshi’ wordt dan ook uitgedaagd om met zijn private key een aantal van die Bitcoins te verschuiven. Waar eerder ‘Faketoshi’ Craig Wright al door de mand viel is nu deze heer Khalid ook op dat punt gestruikeld.

Hij claimt op zijn site dat hij zijn harde schijf met daarop de 960.000 BTC in zijn laptop heeft laten zitten bij een reparatie. Na reparatie kreeg hij de laptop terug zonder oude harde schijf en dus zonder wallet. Reden genoeg voor de cryptogemeenschap om rollend van de lach het verhaal naar het rijk der fabelen te verwijzen.

Als we naar de live koersen kijken, die op dit moment (17.15 uur) als volgt zijn:

koers-bitcoin-altcoins-20-8

zien we dat we, wanneer we over 980.000 Bitcoin praten, we het over meer dan 9 miljard dollar aan waarde hebben. Vraag is wat het voor de koers zou betekenen als dit bedrag echt voor altijd verdwenen is óf door de echte Satoshi alsnog op de markt wordt gebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *