Is Westworld seizoen 2 net zo goed als het eerste?

Kan het vervolg tippen aan de briljantie van seizoen 1?
De eerste reacties op Westworld’s tweede seizoensopener.

HBO’s Westworld knalde in 2016 zo’n beetje alle sci-fi-liefhebbers omver en ook ‘gewone’ serieliefhebbers konden geen genoeg krijgen van de ingewikkelde, complexe en zeer ambitieuze verhalenvertelling van de serie. Dit soort serie-knallers hebben namelijk altijd een stevige valkuil: het tweede seizoen in elk geval net zo goed maken. Wat zijn de reacties na de première van gisteren?

We hebben het er al een beetje over gehad in onze seizoen 1 recap; seizoen 2 gaat draaien om de robotrebellie nadat de zogenoemde hosts zelfbewust werden. In hoeverre kan deze meer op actie gerichte verhaallijn tippen aan het filosofische, plottwist-opzettende van het eerste seizoen?

Volgens IGN US kan het dat zeker. Sterker nog, het is (gelukkig) vooral meer van hetzelfde: “Westworld première van het tweede seizoen is de ambitieuze en intrigerende terugkeer naar een vakantieplek die nog dodelijker is dan Jurassic Park. Hoewel de show nog steeds te veel op cryptische en gewichtige dialogen berust, blijft het de eigenschappen van de mensheid en de gevaren van overmoedigheid verkennen.”

En zo is het maar net, al zou ik twee woordjes uit die conclusie weglaten. Wat mij betreft berust Westworld’s tweede seizoen namelijk helemaal niet ’te veel’ op de cryptische dialogen. Sterker nog, ter voorbereiding voor het tweede seizoen heb ik het eerste seizoen helemaal opnieuw gekeken en met de wetenschap die je na de finale hebt, blijkt dat de serie tjokvol hints, referenties en clues zit. Hetzelfde gaat waarschijnlijk gebeuren met het tweede seizoen.

Hoewel we pas één aflevering hebben kunnen aanschouwen, ziet het ernaar uit dat ook het tweede seizoen van Westworld veel filosofische sci-fi-thema’s aanpakt waar de kijker weer lekker over kan speculeren. DenofGeeks stelt: “Als het verhaal over Bernard of Old Man William (Ed Harris) gaat, wordt er weer veelvuldig geteased en krijgen we genoeg ‘speculatie-voer’. Wellicht zelfs meer dan in seizoen 1.”

Foto @HBO

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *