IsoHunt sluit zijn deuren voorgoed

Isohunt sluit zijn deuren
Het zijn barre tijden voor sites die illegale content aanbieden. Na een lang gevecht in de rechtszaal heeft de eigenaar van de bittorrent-site besloten de knop om te zetten.

Na 7 jaar van processen en andere aantijgingen heeft isoHunt-oprichter Gary Fung ervoor gekozen om de site uit te lucht te halen. Ook moet hij van de rechter 110 miljoen dollar betalen aan de grote studio’s voor ‘geleden schade’. Right, want studio’s zitten toch al met geldgebrek

Een rechter in Los Angeles heeft gezegd dat hoewel Fung niet direct de illegale waar aanbiedt, hij wel mensen aanspoort tot het breken van het auteursrecht. En dat is net zo strafbaar als het direct aanbieden, zeker omdat Fung de aanwezigheid van populaire films en tv-shows gebruikte in advertenties voor zijn site.

Fung bleef volhouden tot het bittere eind dat zijn site ook gebruikt kon worden om startende artiesten te helpen. Er waren plannen om de zoekmachine om te bouwen tot een interactief platform om nieuwe muziek te ontdekken en ondersteunen, maar met het verlies van het merk IsoHunt zullen deze nooit meer gaan worden dan plannen.

13 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *