Italiaanse firma brengt low budget-Google Glass

Wel een beetje dorky...
Google Glass is leuk, en het concept van augmented reality voor de ongewassen massa is zeker aantrekkelijk. Het prijskaartje daarentegen… Nu is er een Italiaanse startup die een goedkopere en simpelere versie brengt.

GlassUp werkt grotendeels volgens hetzelfde principe als de veelbesproken bril van Google. Je hebt een bril op je neus die berichten weergeeft die via het internet binnen komen. Waar Glassup verschilt is dat deze gebruik maakt van de rekenkracht van je telefoon, en via Bluetooth berichten binnen krijgt in plaats van via een ingebouwde computer. Dit bespaart behoorlijk wat geld, de prijs ligt dan ook voor snelle beslissers bij een prettige 199 dollar.

Het augmented reality-brilletje kan alles wat je telefoon ook kan. Je kan er onder andere berichten mee lezen, routebeschrijvingen mee doorkrijgen en tekstuele slideshows erop afspelen. De maker zegt dat ze dit doen met API’s die al in de software aanwezig zijn. Het lijkt er dus op dat een groot aantal programma’s en besturingssystemen al kunnen praten met het ding.

Het onderstaande filmpje geeft het voorbeeld van een recept dat in het brilletje te lezen is zodat de kok beide handen vrij houdt, en een motorrijder die zijn route voor zijn ogen krijgt zonder met z’n telefoon te pielen. In deze situaties kan een augmented reality-bril zeker handig zijn, maar het gros van de early adopters zullen vooral voor de wil-ik-hebben factor gaan.

Video van GlassUp in actie:
[gv data=”os6bqbTo4Qs”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *