‘iTunes gaat muziek in hi-res aanbieden’

'iTunes gaat muziek in hi-res aanbieden'
In een poging de muziekdienst van Apple weer uit het slop te trekken wordt overwogen om muziek in High Definition aan te bieden.

Apple kampt al even met teruglopende muziekdownloads. De opkomst van streaming diensten als Spotify en Deezer heeft een bloedbad aangericht in de online muziekverkoop, met een downloaddaling van 15 procent per jaar in het algemeen. Daarnaast is iTunes Radio – nog niet beschikbaar in Nederland – niet het succes waar ze op hadden gehoopt.

Er wordt daarom een koerswijziging voor iTunes overwogen. Apple wil volgens Billboard een Spotify-concurrent op tuigen en is zelfs van plan een Android-app uit te brengen. En als dat nog niet genoeg is zou Apple over twee maanden High Defenition Audio willen gaan aanbieden in itunes.

Gebruikers zouden dan muziekbestanden zonder enig kwaliteitsverlies (lossless) in 24-bit kunnen downloaden. Voor de échte liefhebber, zeg maar, want met je standaard oordopjes of laptopspeakers ga je het verschil niet horen. Huidige audiofiles worden in iTunes al aangeboden in 16 bit (256 kbps). De nieuwe hi-res- muzieknummers zouden volgens muziekblogger Robert Hutton een dollar extra moeten kosten. (via MacRumors)

Eén reactie

  1. Als Apple dan ook meteen iTunes zo maakt dat je normale .flac zonder andere software kan importeren, EN meteen hun iZooi aanpast zodat ze .flac kunnen slikken in plaats van de onpopulaire apple lossless.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *