iTunes van Apple ten onder door concurrentie?

Auteur: , 2 Reacties
iTunes

Wellicht is het een kwestie van tijd.

iTunes is een bejaarde als het gaat om programma’s. Een probleem met bekende programma’s is dat ze het tegenwoordig afleggen tegen de nieuwe jongens. Ook met iTunes lijkt het niet lekker te gaan. The Wall Street Journal bericht dat het marktaandeel van de videoverhuur met iTunes is gedaald.

Steeds minder mensen lijken de dienst te gebruiken om films te huren. Het bericht stelt dat het Amerikaanse techbedrijf de afgelopen jaren een marktaandeel had tussen de 20 en de 35 procent, terwijl iTunes in 2012 nog een marktaandeel van 50 procent in handen had.

In ons land heeft Apple concurrentie van onder andere Videoland, YouTube en Pathé Thuis. Daarnaast is er ook een grote groep consumenten die helemaal geen films meer huren, maar diensten als Netflix gebruiken. Een film huren kost al gauw 5 euro, terwijl Netflix een tientje per maand kost. Voor die 10 euro heb je toegang tot een complete bibliotheek en zit je niet vast aan één film.

Of iTunes het gaat redden met een stevige concurrerende markt in het vooruitzicht? Het is moeilijk te zeggen. Wellicht dat Apple toch eens stevig moet gaan nadenken over het format en de toekomst van het programma.2 reacties

google play films is wel goed
iTunes was een van de eerste die deze diensten kon leveren. Ze wisten ongetwijfeld dat dat gigantische marktaandeel nog wel eens kon zakken.

Netflix vindt ik overigens geen bedreiging. Dat is een compleet andere service met oude en niet al te beste films. Ik vind het prima, maar gloednieuwe films kun je niet zien. Ik denk Apple de dienst voorlopig nog wel even aanhoudt.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).