iWatch komt in oktober, is draadloos oplaadbaar

Apple iWatch concept
Er is opnieuw een belangrijk medium dat zeker denkt te weten dat Apple de iWatch over vier maande zal introduceren.

Persbureau Reuters meldt namelijk op basis van anonieme bronnen dat Apple volgende maand begint met de massaproductie van zijn langverwachte slimme horloge. Het toestel zou een scherm van 2,5 inch krijgen dat ‘enigszins rechthoekig’ is en draadloos oplaadbaar zijn. In oktober wordt ‘ie vervolgens op de markt gebracht, een maand na de lancering van de iPhone 6.

Voor de productie zou Apple een beroep doen op de Taiwanese elektronicafabrikant Quanta Computer, dat op dit moment al proefdraait. In het eerste jaar zou Apple zo’n 50 miljoen exemplaren willen produceren. Ter vergelijking; Apple verkocht in 2013 71 miljoen iPads. Er wordt dus groots ingezet op de polsgadget.

De iWatch zou alleen te koppelen zijn met iPhones (geen verassing hier) en voorzien zijn van een polshartslagmeter van het bedrijf Heptagon (Singapore). Het scherm, dat licht uit de behuizing steekt maar waarvan niet met zekerheid kan worden gezegd of het gebogen is, komt van LG. LG heeft zelf trouwens ook grote smartwatchplannen met de LG G watch, die op Android Wear draait en daarmee een directe tegenhanger wordt van de iWatch. De iWatch zou ook via inductietechniek op te laden zijn, oftewel: draadloos.

Vermoedelijk gaat de iWatch rond de 230 dollar kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *