Ja, er is een afkickkliniek voor Bitcoin-verslaafden

Auteur: , Geen reacties
Bitcoin

Voor diegenen die niet kunnen omgaan met de emotionele achtbaan.

De financiële wereld is geen lolletje. Wie handelt op basis van emoties heeft eigenlijk niets te zoeken in dit wereldje. Met de komst van cryptovaluta zijn echter bijzonder veel ‘gewone’ mensen in het handelen gestapt. Mensen die voorheen nooit omkeken naar aandelen of economisch nieuws, maar met Bitcoin en andere crypto’s wel interesse hebben gekregen in deze business.

Juist deze groep zal af en toe een ongezonde hartslag hebben. De koers van munten zoals de Bitcoin gaan op en neer en zitten zeker de laatste maanden in een behoorlijk dip. Grote kans dat er veel mensen zijn die zich zorgen maken en vervolgens kopen, verkopen, kopen en weer verkopen. Dit verslaafde gedrag is alles behalve goed voor je gezondheid: iedere 10 minuten van de dag een blik op de koers werpen en hopen op verbeteringen. In sommige gevallen zo ernstig dat je normale leven eronder gaat lijden en je minder contact hebt met de buitenwereld.

Mocht je hier last van hebben, dan ben je zeker niet de enige. Het Castle Craig Hospital in Schotland gaat mensen behandelen die een dergelijke verslaving hebben. Je kunt immers verslaafd aan van alles zijn. Denk aan porno, drugs, alcohol, gokken en dus ook crypto’s. Het Castle Craig Hospital zal niet de eerste en ook zeker niet de laatste zijn met ‘crypto-therapie’. Opmerkelijk is het wel.

“The high risk, fluctuating cryptocurrency market appeals to the problem gambler. It provides excitement and an escape from reality. Bitcoin, for example, has been heavily traded and huge gains & losses were made. It’s a classic bubble situation.” – Chris Burn, therapeut bij Castle Craig HospitalEr zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).