Ja, smartphones worden inderdaad steeds duurder

iPhone X
Drie keer raden hoe dat kan…

Smartphones worden elk jaar duurder, maar in 2017 was het helemaal raak. De markt is zo goed als verzadigd, dus als je meer wilt verdienen, dan hoef je niet in te zetten op hogere verkoopaantallen. Uit onderzoek van GfK blijkt dat er slechts één procent groei zat in de verkoopcijfers, terwijl de opbrengst liefst 11 procent groeide.

Goed, dan nu de verklaring, die we vooral in de hoek van Apple en Samsung moeten zoeken. De iPhone X kostte bij de introductie liefst 1159 euro, terwijl de Galaxy Note 8 met 999 euro ook geen goedkoop toestelletje was. Verder bleven de prijzen bij de meeste fabrikanten gelukkig op hetzelfde niveau, dus niet elk merk werd zoveel duurder.

De grote vraag is natuurlijk: waar gaat dit eindigen. Er kwam eind 2017 veel kritiek op Apple vanwege de hoge verkoopprijs voor de iPhone X, dus durft het bedrijf het aan om er bijvoorbeeld nog eens 100 euro bovenop te gooien?

3 reacties

  1. “Er kwam eind 2017 veel kritiek op Apple vanwege de hoge verkoopprijs voor de iPhone X, dus durft het bedrijf het aan om er bijvoorbeeld nog eens 100 euro bovenop te gooien?”

    Nee.

    Sterker nog, ze komen met een goedkopere “light” versie van de X.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *