Jack Black verovert na YouTube nóg een videoplatform

Bekende comedy-acteur en zanger Jack Black (School of Rock, Nacho Libre, Tenacious D) verovert nog een videoplatform.

Comedy-legende Jack Black kwam een ruim jaar geleden met het idee om een YouTube-kanaal op te zetten en dat bleek een slimme zet. De energieke stoner had binnen no-time een hele vloot aan subscribers. Ondertussen staat de teller op 5 miljoen waarbij ieder filmpje zonder al te veel problemen minimaal een miljoen view binnen haalt. Toch ziet hij ergens anders nog meer kansen. Dan resteert alleen nog de vraag: gaat hij daar wél gamen?

Jack Black heeft namelijk uitgebreid naar het (verstoten) platform TikTok. Het Chinese sociale medium dat draait om korte videos is immers het perfecte medium voor de gekke streken van Black. Op YouTube is JablinskiGames ondanks de naam voornamelijk een vlog-platform waarin zijn gekke streken af en toe naar boven komen, evenals de incidentele videogame.

Maar met slechts 4 filmpjes op TikTok laat Black zijn talent als sketch-comedian een beetje zien. Het allereerste filmpje toont de gezellige dikkerd zonder shirt, in een iets te strakke korte broek en met cowboy-laarzen terwijl hij een geïmproviseerd dansje doet. De drie daaropvolgende filmpjes waarin hij een korte boodschap wil uitdragen zijn bewust alle drie fout gedaan, waardoor het lijkt alsof de man geen idee heeft hoe het platform werkt. Maar dat is natuurlijk gewoon slimme marketing.

De heerlijke persoonlijkheid van de man kan wat mij betreft op ieder online platform terecht. Zijn account heeft ondertussen ruim 450.000 volgers en lijkt een marketingtool te zijn voor het YouTube-kanaal. Je wil immers niet geassocieerd worden met de duistere praktijken van TikTok. Maar je wil natuurlijk wel de absurde hoeveelheid gebruikers bereiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *