De reden dat Jaguar en Tile gaan samenwerken

Auteur: , 9 Reacties
BFF's

Tile ken je vast nog wel van de succesvolle Kickstarter, Jaguar Land Rover behoeft geen introductie.

Dat Jaguar Land Rover (JLR) en Tile een samenwerkingsverband zijn overeengekomen is voor beide bedrijven een opsteker. Jaguar is het eerste merk dat ervoor zorgt dat je je sleutels niet kwijt kunt raken en Tile heeft er meteen een heleboel vermogende klanten bij.

Wat doet Tile? Ze maken een soort sleutelhangertje of schijfje dat je in dingen doet die je niet kwijt wilt raken. Dus bevestig em aan je sleutelbos en stop er eentje in je portemonnee. Ben je hem kwijt dan kan je via een app op je telefoon de Tile laten piepen. Maar de app op je telefoon kan ook waarschuwen als je te ver uit de buurt van de Tile komt.

Dus als je een auto met keyless go hebt – ehm, een Jaguar bijvoorbeeld – en je loopt weg terwijl je sleutel nog steeds in de middenconsole ligt, dan waarschuwt je telefoon. Andersom waarschuwt je Tile ook als je je telefoon laat liggen en je loopt wel met je sleutels weg. Laat je beide dingen in de auto liggen, dan ben je gewoon zo vergeetachtig dat je beyond rescue bent.

In de toekomst komt er ook een app in de volgende Land Rover Discovery Sport waardoor de auto bij vertrek voor je checkt of je alle benodigdheden wel bij je hebt. Handig dus dat je instapt en je auto vertelt dat je helemaal geen portemonnee in je zak hebt zitten.

We voorzien dat dit niet de eerste samenwerking tussen een autofabrikant en een geheugensteuntje is. Straks heb je dus niet alleen een zelfsturende auto, hij doet ook al het denkwerk voor je. Kan je echt vergeten waarom je ook alweer weggereden bent thuis.

UPDATE: De bron voor dit bericht is offline gegaan, maar JLR (Jaguar land Rover) heeft er inmiddels een officieel persbericht van gemaakt.

The 2017 Land Rover Discovery Sport is the car that never forgets thanks to the world-first integration of Tile’s advanced tracking app. The premium compact SUV is the first vehicle to incorporate the pioneering technology in addition to enhanced new design, convenience and safety features.9 reacties

Jammer dat er geen bronvermelding bij staat. Hoe kan men dit nu voor waarheid aannemen?

Overigens hoop ik wel dat Jaguar een wat luxere variant van het stukje plastic gaat leveren. Zo’n wit hard stuk plastic is geen gezicht. Vervang hem voor een in leder gehulde variant met een kleine ”Tile” opdruk en ik geef het een kans.
Vreemd, de bron is inderdaad ineens offline. Desondanks toch nog even wat screenshots erbij. Overigens kan een samenwerking ook betekenen dat ze de techniek van tile in hun FOB in gaan bouwen.
Mooi hoor: ter verificatie dat we niet helemaal gestoord zijn.. :)
Ach, het idee is leuk, maar dit kan Jaguar ook zelf wel.
Gezien de diefstal-statistieken, kan elke J or LR wel een Tile gebruiken..
Diefstal statistieken?
@crew: kans op diefstalvan een LR is ~ 1 op 223. Diefstal-statistieken
Wordt dit dan gepromoot door Tijl Beckand?
Het idee van Tile had ik al bedacht in groep 5 van de basisschool. Verbaasd mij eigenlijk dat het nu pas op de markt is.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).