Jailbreaks voor iPhone blijken lang zo populair niet meer

Auteur: , 1 Reactie
Jailbreaken: wie heeft het nog nodig?

Jailbreaken: er waren tijden dat iedereen een gat in de lucht sprong als de nieuwe iOS-versie gekraakt was.

Maar anno 2017 is alles anders. iOS is aan de ene kant steeds beter beveiligd en aan de andere kant voegt Apple steeds meer nieuwe functies toe aan het besturingssysteem. Functies die eerder alleen beschikbaar waren als je een gejailbreakte iPhone had. Het is voor veel mensen dus niet meer noodzakelijk om een jailbreak te installeren.

In de beginjaren van de iPhone had je bijvoorbeeld zelfs een jailbreak nodig om je achtergrond te kunnen veranderen. Ook notificaties, het maken van schermopnames, multitasking en andere features waren eerder te installeren via het grijze circuit dan via Apple. Maar inmiddels lijkt Apple helemaal bij.

Dat zie je ook terug in Cydia, de app store voor jailbreak-tweaks. Met ModMy en ZodTTD stopten er de afgelopen dagen twee grote modmakers, aangezien er simpelweg te weinig geïnteresseerde gebruikers over zijn. Of, zoals Cydia-bedenker Jay Freeman stelt: “Eerst kon je onmisbare features toevoegen. Nu gaat het alleen nog om kleine aanpassingen.”1 reactie

Jailbreaks waren ook vrij zinloos omdat er vaak updates zijn en je dan weer moet wachten op een hack als je tenminsteup to date wilde blijven.
Daarbij waren de goede apps in Cydia alles behalve gratis en werden steeds meer manco’s verholpen.

Leuk voor de geeks maar voor de gewone user veels te veel gedoe met relatief weinig winst voor de meesten.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).