James Franco en Seth Rogen gaan cult classic in deze biopic

Auteur: , Geen reacties
I did not hit her. It's bullshit. I did naaaaht

I did naaaht. Oh, hi, Mark.

Het geniale komische duo Seth Roger en James Franco pakken een wel heel bijzonder project op. De twee stoners gaan het verhaal vertellen van – en ik quote hiermee iedereen die de film ooit gezien heeft – de beste slechtste film ooit gemaakt: The Room. The Disaster Artist zal het verhaal vertellen van de geniale nietsnut Tommy Wiseau en zijn evenzo maffe collega Greg Sestero tijdens de opnamens van The Room.

The Room
Heb je The Room nog nooit gezien? Maak je geen zorgen, hij wordt beter met de jaren. The Room uit 2003 markeerde het acteer-, schrijf-, produceer- en regisseer-debuut van Tommy Wiseau. Het zal dan ook niet als een verrassing komen dat de film helemaal kapot gemaakt werd tijdens de release. Maar zoals bij vele cultclassics – en gek genoeg dus ook bij The Room – duurde het een paar jaar voordat men de film begon te waarderen. Check deze originele scène maar eens.

Naarmate de tijd vorderde begonnen steeds meer fans de belachelijke dialogen, het geschifte acteerwerk en de iconische catch phrases te onthouden en reproduceren. Tot op de dag van vandaag wordt de film in kleine bioscopen ’s nachts gedraaid voor een publiek dat ieder woord uit de film meeschreeuwt.

The Disaster Artist
The Disaster Artist zal dus het verhaal van Tommy Wiseau vertellen tijdens de creatie van het verschrikkelijke pareltje. Overigens is het verhaal gebaseerd op het gelijknamige boek ‘The Disaster Artist: My Life Inside the Room, the Greaters Bad Movie Ever Made’, geschreven door mede-maker Greg Sestero. In het boek geeft hij een hoop prijs over het maken van The Room.

Zo is de bovenstaande scène uiteraard gebaseerd op de scène daaronder, maar ook de grap in de trailer van The Disaster Artist is op waarheid gebaseerd. Volgens Sestero had Wiseau namelijk 32 takes nodig om de zinnen “It is not true! I did not hit her! It’s bullshit! I did not… Oh, hi, Mark!” uit te spreken. Je kunt je dan voorstellen hoezeer Franco en Roger de man belachelijk kunnen maken.

The Disaster Artist komt eind dit jaar naar de Nederlandse bioscopen. In maart van dit jaar werd de film al op enkele filmfestivals getoond, en werd daar met behoorlijk positieve reacties ontvangen. Ik kan in elk geval niet wachten. Oh, hi, Mark.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).