Janus One: de telefoon die 90 dagen aan blijft staan

Janus One: de telefoon die 90 dagen aan blijft staan
In tijden van overgecompliceerde gadgets teruggaan naar eenvoud. De makers van de Janus One denken dat het een succes gaat worden.

De Janus One is niet meer dan een klein telefoontje met het formaat van een creditcard. Onder de stijlvolle buitenkant geen dure processors of gigabytes aan RAM en opslagruimte, maar simpele techniek om ‘m lekker goedkoop te houden. Samen met de 1500 mAh accu moet dit een stand-by tijd van 90 dagen opleveren.

Tweede accu

De telefoon wordt aangeprezen als een accessoire voor je bestaande smartphone. Je kunt er een simkaart instoppen en hem ‘stand alone’ gebruiken, of via bluetooth met je smartphone verbinden. Daarnaast werkt de 5,5 mm dunne Janus One ook als een backup batterij voor je andere gadgets.

69 dollar

Verder kun je er 500 contacten in opslaan, sms’jes mee versturen en je stappen tellen met de ingebouwde stappenteller. Hij is verkrijgbaar in de kleuren wit, zwart of goud. Vanaf september 2015 willen ze de telefoons gaan verzenden. Daarvoor moeten ze nog wel even de target van 50k dollar op Kickstarter halen, maar op het moment van schrijven zijn ze de 20.000 dollar al voorbij. De simpele telefoons gaan weg vanaf 69 dollar.

[gv data=”G2IrKWFsa-w”][/gv]
[lg_folder folder=”0_Divers/Janus_One_Phone/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

5 reacties

  1. Leuk idee maar nog steeds een te dikke telefoon als backup om altijd bij je te hebben. Als ze hem nou ook zo dun als een creditcard wisten te maken….

  2. Lijkt wel heel erg veel (als in 2 druppels water, en dat is niet de eerste keer op kickstarter en indigogo) als een product waar je de helft voor kwijt bent op extreme deals, visie van china, bam!goede en andere gadget websites uit china.

    zoals bijvoorbeeld de Mooc X 5 of 33.. a 15 euro per stuk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *