Japan lanceert raket en maakt bijbehorende anime

Wooosh!
Als de ESA of NASA wat de ruimte in schiet, maken ze soms een docu, of misschien een opengewerkte tekening. De Japan Aerospace Exploration Agency (JAXA) pakt het wat anders aan.

Afgelopen vrijdag is er een Japans/Amerikaanse raket de lucht in gegaan met een nieuw type weersatelliet aan boord. Het succes van dit gedeelde project moest uiteraard gevierd worden, en hoe beter dan een anime te maken?

Hoewel het in totaal maar iets van 6 minuten duurt, gebeurt er een hoop. Niet alleen werken de twee dames gezusterlijk samen om dat grote witte ding omhoog te krijgen (hurr-hurr), maar er is ook nog een aanstaand huwelijk en een geïmpliceerde lesbische relatie. Drama!

Dit zet ons overigens wel aan het denken. Alle grote wetenschappelijke projecten zouden vergezeld moeten gaan met een vorm van animatie. Dus de volgende keer als er weer eens wat onderzoek onder water wordt gedaan, verwachten we SpongeBob!

Tip: Onze embedded player laat geen ondertiteling toe, maar als je HIER klikt heb je de versie op YouTube waar je wel ondertiteling aan kan zetten.
[gv data=”VGUddLHDVts”][/gv]

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *