Japan ontwikkelt supersonisch passagiersvliegtuig

Auteur: , 5 Reacties

Heimwee naar de gepensioneerde Concorde? Goed nieuws, er is een volgend supersonisch vliegtuig in de maak.

In het Japanse Utsunomiya is deze week een prototype van een supersonisch (sneller dan het geluid, red.) vliegtuig onthuld. De kist wordt ontwikkeld door Japan Aerospace Exploration Agency en Fuji Heavy Industries. Inderdaad, laatstgenoemde is de eigenaar van Subaru, maar verwacht geen boxermotor onder de kap. Sterker nog, over de aandrijfmodule is nog vrijwel niets bekend.

Dit acht meter lange, 1.000 kg wegende prototype wordt in augustus van dit jaar getest in Zweden. Het onbemande ‘modelvliegtuig’ moet uiteindelijk leiden tot een passagiersvariant die 50 mensen – en nog wat crew – aan boord kan nemen. Verder zou hij slechts een kwart van het geluid van een Concorde produceren. Nadeel: hij kan straks ook maar de helft van het aantal passagiers meenemen ten opzichte van de Concorde.

Fotocredit: Japan News5 reacties

Jammer dat de Concorde niet meer bestaat, kon je zo van Parijs naar New York vliegen in 3,5 uur.
@kapiteinaudi: Of je ook nog heelhuids aankomt, is wel de vraag ..
@sebasjuhh: Dat is waar, erg veilig was een het niet.
@kapiteinaudi: Een ‘een’ te veel…
@kapiteinaudi: Pardon? Dat was het dus juist wel. De Concorde had eennagenoeg perfecte staat van dienst. De metalen strip die er op die Parijse startbaan lag en die uiteindelijk die verschrikkelijke crash veroorzaakte, was niet afkomstig van de Concorde.
Ik mis die kist wel. In mijn ogen nog steeds de mooiste straalvogel die er in dienst was…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).