Japanner maakt GPS-tekening als huwelijksaanzoek

GPS-huwelijksaanzoek
Met alleen een bosje bloemen en een ring kun je anno 2014 niet meer aankomen om je vriendin ten huwelijk te vragen.

De Japanner Yasushi Takahashi besloot in 2010 zes maanden op reis te gaan met een GPS op zak. In die tijd volbracht hij een tocht van 7.163,7 km (vooral te voet), allemaal om een episch huwelijksaanzoek in elkaar te zetten. Toen Takahashi thuis kwam haalde hij de data van zijn reis van Google Maps, die (zoals je kunt zien) de tekst ‘Marry Me’ en een hartje uitschrijven.

Record
Naast een originele manier om met je vriendin in het huwelijksbootje te stappen, leverde het Takahashi ook een plekje in het Guiness Book of Worldrecords op voor de ’s werelds grootste GPS-tekening. Vier jaar later wordt zijn prestatie gebruikt in een reclamecampagne en documentaire van Hi-Tech, een bedrijf dat hiking schoenen en laarzen maakt. Die video kun je via deze link bekijken.

Takahashi was na zijn romantische GPS-tekening overigens nog niet klaar met deze hobby. Op zijn website kun je een portfolio bekijken met meerdere tekeningen, waar hij onder andere zijn naam spelt in de straten van een stad. Ieder zijn hobby, zullen we maar zeggen. In onderstaande video laat Yasushi Takahashi zien hoe dit allemaal in zijn werk ging.

[gv data=”hAlsvQ32GPI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *