Japanse techgigant lanceert meest randloze smartphone ooit

Sharp Aquos S2
Maar of het design iedereen aanspreekt…

Enkele dagen geleden berichtten we al over het uitlekken van de Sharp Aquos S2, een sterke midranger die vooral opvalt door het randloze design. Vandaag presenteerde het Japanse Sharp op een launch-evenement het toestel. Met een screen to body-ratio van maar liefst 87 procent is het de meest randloze smartphone ooit.

Alleen aan de onderkant loopt het scherm niet door tot de rand. In plaats daarvan bevindt zich een heel minieme vingerafdrukscanner met daarboven het Sharp-logo. Hoewel nog geen enkele smartphone over een vingerafdrukscanner in het scherm beschikt, was dit wel ideaal geweest voor de Sharp Aquos S2. De vreemde onderkant laat het toestel er wel heel apart uitzien.

Ook de frontcamera, vergelijkbaar met de Essential Phone, is even wennen. Deze zit namelijk verwerkt middenin de statusbalk. Verder beschikt de Aquos S2 over een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2040 bij 1080 pixels. Met de Snapdragon 630 bevindt zich een prima midrange-chipset onder de motorkap en wordt deze bijgestaan door 4GB RAM en 64GB intern opslaggeheugen.

Sharp Aquos S2

De Sharp Aquos S2 is al te bestellen op Chinese websites en kost zonder invoerkosten en btw omgerekend 315 euro. Ook komt er volgens GSMArena een duurdere variant met onder andere een Snapdragon 660 chipset beschikbaar voor 350 euro. Bekijk en oordeel zelf: is de Sharp Aquos S2 een goed geslaagde randloze smartphone of niet?

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *