Japanse techgigant lanceert meest randloze smartphone ooit

Auteur: , 6 Reacties
Sharp Aquos S2

Maar of het design iedereen aanspreekt...

Enkele dagen geleden berichtten we al over het uitlekken van de Sharp Aquos S2, een sterke midranger die vooral opvalt door het randloze design. Vandaag presenteerde het Japanse Sharp op een launch-evenement het toestel. Met een screen to body-ratio van maar liefst 87 procent is het de meest randloze smartphone ooit.

Alleen aan de onderkant loopt het scherm niet door tot de rand. In plaats daarvan bevindt zich een heel minieme vingerafdrukscanner met daarboven het Sharp-logo. Hoewel nog geen enkele smartphone over een vingerafdrukscanner in het scherm beschikt, was dit wel ideaal geweest voor de Sharp Aquos S2. De vreemde onderkant laat het toestel er wel heel apart uitzien.

Ook de frontcamera, vergelijkbaar met de Essential Phone, is even wennen. Deze zit namelijk verwerkt middenin de statusbalk. Verder beschikt de Aquos S2 over een 5,5 inch scherm met een resolutie van 2040 bij 1080 pixels. Met de Snapdragon 630 bevindt zich een prima midrange-chipset onder de motorkap en wordt deze bijgestaan door 4GB RAM en 64GB intern opslaggeheugen.

Sharp Aquos S2

De Sharp Aquos S2 is al te bestellen op Chinese websites en kost zonder invoerkosten en btw omgerekend 315 euro. Ook komt er volgens GSMArena een duurdere variant met onder andere een Snapdragon 660 chipset beschikbaar voor 350 euro. Bekijk en oordeel zelf: is de Sharp Aquos S2 een goed geslaagde randloze smartphone of niet?6 reacties

Ik klink misschien als een fanboy maar ik vind dit niks… De Samsung S8 is randloos genoeg en vele malen mooier.
@720s: Daarnaast heeft de Galaxy S8 ook de onderkant van de voorzijde een stuk beter voor elkaar…
@jastinissen: Ja en nee. De S8 heeft weliswaar meer display onderin maar daar zit de digitale navigatiebalk. Echt gebruiken voor extra beeld is pas mogelijk bij full screen video of de navigatie balk automatisch laten verdwijnen maar dat is onpraktisch. Bij de Sharp zullen de “recent” en “terug” functie waarschijnlijk naast de home button zitten. Als je het dan zo bekijkt dan heeft de Sharp zelfs meer display onderin.
@ffw88: https://cdn1.recombu.com/media/mobile/Devices/Samsung/Galaxy%20S8/Tips/Tips2_w720_h312.jpg
@ffw88: Klopt helemaal wat je zegt, maar als ik persoonlijk tussen de twee designs zou moeten kiezen, dan heeft Samsung het toch beter voor elkaar. Een ingebouwde vingerafdrukscanner in het scherm zou de Aquos S2 pas een echt futuristisch tintje hebben gegeven.
Xiaomi mi mix heeft een 91,3% Screen to Body ratio.

OT: Ziet er een pak beter uit dan de eerste!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).