Japanse toiletgebruikers kwetsbaar voor Bluetooth hack

Not sure if bad toilet or stupid user
Ondertussen in Japan kunnen mensen niet meer met een gerust hart Bolus de Beer uit zijn kooi laten. Hun high-tech porseleinen tronen zijn namelijk kwetsbaar voor een aanval over Bluetooth waarmee deze op afstand bedient kan worden.

Yup, zoiets kan ook alleen maar in Japan. Daar worden toiletten verkocht onder het merk Satis, die een beveiligingslek (ha-ha lek) hebben in hun software waarmee deze via de standaard Bluetooth passcode (0000) gepairt kunnen worden met elke telefoon. Hierna kan de gebruiker van deze telefoon het toilet op afstand bijvoorbeeld laten doorspoelen, de toiletbril dicht klappen, maar ook de bril (en dus ook de arme ziel die erop zit) laten ronddraaien terwijl de rand opgepoetst wordt.

Zoeklichten, kamerorkest, pijltjes.. what will they think of next?!

Maar daar houdt de chaos nog niet op! Want de snoodaard die de arme toiletbezoeker al een rondje heeft laten draaien en de bril heeft dichtgegooid kan ook de..ahum…’geschiedenis’ van het toilet bekijken. Geen idee wat je met deze informatie moet, maar het kan. Ook kan deze de bidet-functie activeren, deodorant spuiten, en de droogfunctie (een ingebouwde achterwerkföhn) aanzetten.

Mocht je binnenkort in Japan zijn, en je ziet iemand die duizelig is, een drijfnatte kont heeft en vaag naar toiletverfrisser ruikt, dan weet je wat er gebeurd is.

En dit gebeurd er dus wanneer je computers plaatst in dingen die vroeger geen computers hadden. Chaos, anarchie, en verstoringen tijdens nummer twee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *