Jarenlange gevangenisstraf voor spelen Pokémon GO in kerk

Auteur: , Geen reacties
Gevangenis in door Pokémon GO

Deze YouTuber denkt in de toekomst wel 2 keer na over het spelen van Pokémon GO.

Er zijn genoeg rare verhalen van Pokémon GO spelers te vinden op het internet. Wat te denken van iemand die overlijdt na het vangen van een Pokémon, of dat iemand de woestijn opzoekt om een speciaal monstertje te vangen.

De Russische YouTuber Ruslan Sokolovsky maakt het echter wel heel bont en moet rekening houden met een gevangenisstraf van (maximaal) 3,5 jaar. Hij speelde namelijk het populaire Pokémonspelletje in een Russische kerk, terwijl hij vooraf goed wist dat het sinds 2013 verboden is om dit te doen in een kerk. Dit is het gevolg van een protestconcert dat punkband Pussy Riot toentertijd hield in een kerk.

Desondanks vond de vlogger het nodig om een vlog te maken over het spelen van Pokémon GO in een kerk in Yekaterinburg te spelen. Op dit moment is op deze locatie tevens een Pokémon Gym te vinden, maar als Niantic slim is verwijdert het deze gym heel snel voordat er meer tegen de lamp aanlopen.

Na het uploaden van de video is Sokolovsky door aanklagers van de staat onder huisarrest geplaatst. De uitslag van de rechtszaak die op dit moment aan de gang is, vindt plaats op 11 mei. Mocht je zelf in Rusland Pokémon GO willen spelen, kijk dan goed of je niet heel toevallig in een kerk staat.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).