Jat het Wallstreet-kapitaal jouw zuurverdiende cryptocenten?

Wall-Street-cryptoDe hoge heren praten jou angst aan en slaan daarna lachend hun slag. Zou het?
De ‘Loose theory’ waart al een tijdje rond op Wall Street. Deze theorie is favoriet onder de complotdenkers in het land van cryptovaluta. De bewering die hier gedaan wordt is namelijk dat grote financiële beleggingsinstellingen (aangeduid met Wall Street) maar wat graag beleggen in cryptovaluta. Zo graag, dat ze erg ver gaan voor een gunstige prijs. De constatering dat er de laatste weken enorme sommen geld over de crisismarkt gaan en de handel ondanks dalende koersen toeneemt heeft die geruchten verder gevoed.

Wat is het verhaal? In Amerika zijn financiële producten beschermd door wet- en regelgeving. Dit wordt gecontroleerd door de SEC (de Amerikaanse beursautoriteit). In de regelgeving die de SEC moet handhaven staan diverse bepalingen waarin het verboden wordt om ongefundeerde uitspraken te doen met als doel de koersen van bijvoorbeeld aandelen te laten zakken. Aangezien de SEC nog niet weet onder welke regelgeving cryptomunten vallen is er dus ook geen verbod op het verkopen van borrelpraat over de cryptomunten in de hoop dat de koers daalt.

Wall Street zou dus volgens deze theorie expres geruchten verspreiden over de cryptomunten met als doel de kleine beleggers bang te maken. Bij angst verkopen ze namelijk hun cryptovaluta en dat betekent meer vraag. Meer vraag betekent een prijsdaling en dat is een prima reden voor de institutionele beleggers om nog goedkoper nog veel meer cryptomunten te kopen.

Veel mensen dachten dat dit lariekoek was tot recent onderstaande video opdook. Hierin spelen analisten ‘goochelaars ontmaskerd’ met financiële kopstukken die ‘anti Bitcoin’ zeiden, maar pro cryptovaluta handelden.
[gv data=”KcgA-hMAozI”][/gv]

Zoals altijd is dit stuk bedoeld als informatie en moet je zelf research doen om te beslissen of en hoe je belegt. Wij geven nooit advies.

Eén reactie

  1. Alles is mogelijk … Maar heel weinig mensen precies hoe het zit.
    De theorie zou prima kunnen maar wat hebben de banken aan Crypto waar velen uit zijn gestapt en een slechte nasmaak hebben en mensen er weg van blijven.

    Crypto heeft alleen waarde als de gewone man/vrouw bereid is het te gebruiken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *