Jay-Z koopt Spotify-concurrent Tidal voor €50 miljoen!

Jay-Z koopt Spotify-concurrent Tidal voor €50 miljoen!
Wordt Jay-Z na Dr.Dre volgende miljardair in de hiphopscene?

Jay-Z is zijn horizon aan het verbreden. De 45-jarige hiphopkoning, die in 1997 doorbrak met zijn debuutalbum Reasonable Doubt, ziet in dat hij niet eeuwig kan blijven rappen en stort zich op de verspreidingskant van de muziekindustrie. Hij heeft namelijk de onlangs in Nederland gelanceerde muziekstreamingdienst Tidal gekocht. Aspiro, het moederbedrijf van Tidal, heeft de aankoop vandaag bevestigd.

Het in Noorwegen opgerichte Tidal onderscheidt zich van diensten als Spotify en Deezer door muziek in FLAC-formaat aan te bieden. Cd-kwaliteit dus. Ander streamingdiensten maken gebruik van gecomprimeerde MP3-bestanden, waardoor er minder data verstookt wordt. Tegelijkertijd gaat de geluidskwaliteit daarmee omlaag. Tidal neemt die extra kosten voor lief, maar een abonnement is bij hun ook meteen duurder: €20 per maand, tegenover de €9,99 per maand die Spotify vraagt voor een premiumabonnement.

Bij de deal zit ook de muziekdienst WiMP inbegrepen, dat ruim 500.000 betalende gebruikers heeft. Jay-Z heeft het bedrijf overigens indirect gekocht. De aankoop wordt gedaan door Project Panther, eigendom van Jay Z’s bedrijf S. Carter Enterprises.

Een korte intro over Tidal:[gv data=”zHNxIwh1HF8″][/gv]

Foto-cc: NRK P3

Eén reactie

  1. Lachen.
    Aspiro handelde op 0,66 SEK, nu op 1,05. 60% hoger. Lekkere sale!
    Ik wens elke ondernemer het beste toe, maar t lijkt me heerlijk als Jay-Z met z’n vreselijke herrie, hier gewoon hard op z’n bek gaat.
    Maar ja, zolang er mensen vrijwel naar een ‘concert’ gaan waar hij een beetje rondloopt en af en toe wat in een microfoon zegt…

    En zodra Spotify en concurrenten zien dat er veel vraag is naar het hogere-kwaliteit streamen, is dat natuurlijk zo gedaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *