JBL brengt vintage uiterlijk naar draadloze speakers

JBL brengt vintage uiterlijk naar draadloze speakers
JBL heeft een nieuwe serie van draadloze speakers aangekondigd. Ze combineren moderne herrie met een vintage look. Voor iedereen met nostalgische gevoelens.

De speakers worden uitgebracht onder de naam Authentics en bestaat momenteel uit twee modellen, de L16 en L8. Beiden zijn uitgerust met AirPlay, DLNA en Bluetooth.

JBL Authentics L16

De JBL Authentics L16 is ontworpen met gefineerd notenhout en 3-weg geluid met zes 50W versterkers die zes speakers kunnen aandrijven. De speaker biedt all-around verbinding. Zo is muziek te streamen via AirPlay, DNLA en Bluetooth en is het mogelijk om analoog, optisch of via phono-voorversterker te verbinden. Ook zegt JBL Harman Clari-Fi technologie te hebben toegepast, dat verloren details in gecomprimeerde muziekbestanden kan herstellen. Ofwel, ook crappy MP3’s klinken hier goed op.

JBL Authentics L8

De JBL Authentics L8 is eveneens vormgegeven in een houten design, maar met een glimmende zwarte afwerking. De speaker zorgt voor studiogeluid met 96 kHz/24 bit. Ook hier wordt het audiogeluid geleverd via draadloze technologie als AirPlay, DNLA en Bluetooth. Een optische verbinding is ook mogelijk.

De speakers reproduceren het geluid in CD kwaliteit met 44,1 kHz sample rate, 16 bits per sample. Opnamestudio’s werken met een 96 kHz sample rate, met 24 bits per sample. De JBL Authentics L16 en L8 ondersteunen hoge kwaliteit studiogeluid sample rate en bit dept.

Prijzen

De JBL Authentics L16 is te koop vanaf begin maart voor 999 euro. De JBL Authentics L8 staat in de prijslijsten voor 599 euro.

[lg_folder folder=”JBL/Authentics/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

Eén reactie

  1. “De speaker zorgt voor studiogeluid met 96 kHz/24 bit.”

    “De speakers reproduceren het geluid in CD kwaliteit met 44,1 kHz sample rate, 16 bits per sample.”

    Euh? Of doet de L8 16bit en de L16 24bit?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *