Je bent gek als je geen Chromebook koopt

Koop nu een chromebook
Nederlanders zijn zuinig. Waarom koopt iedereen dan een Macbook?

Loop een gemiddelde computerzaak binnen en je ziet een hele rij ultrabooks staan en allerlei obligate machientjes met Windows en dan een nummer erop. Zal allemaal heel goed werken, geloof ik zo, maar het kan anders. En kijk een Starbucks in door de etalage (nooit naar binnen gaan, in verband met dure en smerige koffie) dan zie je tientallen hipsters met hun Macbooks.

Wat je echt bijna nooit ziet, is iemand met een Chromebook. Maar dat is nou juist de ultieme computer, en wel om de volgende redenen:

 • Een Chromebook is retegoedkoop, al vanaf €250 heb je een complete laptop in je rugzak zitten.
 • Doordat hij goedkoop is hoef je er ook niet zo zuinig op te zijn, dus je plakt hem zo vol met allerlei stickers. En als je hem kapotmaakt is er ook geen man overboord, koop je weer een nieuwe.
 • Als je je Chromebook kwijtraakt (vergeten, gejat, laten vallen) is er geen enkel bestand kwijt. Al je werk staat in de cloud bij je Google Drive.
 • Er zit een klein hard schijfje (SSD) in van een paar gigabyte waar je de laatste paar documenten offline bij je hebt, dus als je echt geen internet bij de hand hebt, dan kun je in ieder geval een paar documenten bewerken.
 • Die SSD is helemaal versleuteld, dus als een dief je data eraf wil halen dan moet hij de FBI bellen, want anders komt er geen zinnig document uit.
 • Voor bijna elk programma dat je op je Mac of Windowsbak kunt draaien is er wel een extensie of app die je aan je Chromebook kunt toevoegen.
 • Door de SSD is een Chromebook echt waanzinnig snel. Vijftien seconden nadat je hem aangezet hebt zit je al in je eerste document te tikken.

Goed, de Google Drive is voor veel mensen even wennen, maar als je eenmaal over bent, dan wil je nooit meer terug. Heb jij nog meer voordelen van Chromebooks ontdekt, of vindt je het echt verschrikkelijke apparaten, laat het ons dan horen in de comments.

16 reacties

 1. Eens. Heb zelf een MacBook air maar m’n dochter en ouders een chromebook (HP). Ik koop volgende keer zelf ook een chromebook. Ideaal ding. Snel, licht en supergoedkoop

 2. Helemaal mee eens. Maar misschien kunnen jullie ook eens aandacht besteden aan het ‘ombouwen’ van een oude, maar nog goed bruikbare laptop door Windows te vervangen door Chrome OS en eventueel een SSD in plaats van de harde schijf. Is m.i. een heel interessante optie, zeker als je Windows 10 niet kunt (of wilt!) gebruiken..

 3. Tsja, lange tijd was een Samsung Galaxy ook om diezelfde reden beter dan de iPhone. Bijna zelfde kwaliteit, maar toch goedkoper.
  En kijk nou, de Galaxy S7 is even duur als de iPhone 6S. Hoe zou dat nou toch komen?

 4. Chromebooks zijn geschikt voor specifieke computergebruikers. Allerlei VPN situaties werken niet, beveiligingscertificaten van bedrijven werken er niet mee, mailapplicaties die niet via een browser kunnen/mogen werken niet etc..Photoshop of iets dergelijks vergelijkbaars hoef je niet eens over na te denken, laat staan games van wat voor formaat dan ook (excl. webgames natuurlijk).

  Dan natuurlijk nog de tekorten van google docs waar je, als je iets verder gaat dan een simpel a4’tje zonder heftige opmaak, al snel tegenaan loopt..

  Maar voor op de bank, beetje online shoppen, bankzaken, e-mail e.d. ideaal!!

 5. Heb al 2 jaar een Chrome book van sumsung, idd echt ideaal, rete snel , geen gezeik met beveiliging virus scanners etc etc allemaal online geregeld?
  Ideaal om internet te surfen, ik wil niet anders meer.

 6. Ik begin er pas aan als Android en Chrome OS zijn samengevoegd. Achterlijk dat dat anno 2016 nog steeds niet gebeurd is eigenlijk. Ze zijn er wel mee bezig geloof ik.

 7. Voor het gebruik van Chromebook op een oude laptop: Neverware.com. heb het op een usb geinstalleerd op een oude Toshiba Satelite. draait als een trein. geen gedoe met registeren zoals Windows. Je kan het eventueel ook als dual boot installeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *