Je eigen robot voor de prijs van een tablet

Jibo robot
Op zoek naar een nieuwe iPad? Voor hetzelfde geld kun je ervoor kiezen om een Jibo in huis te halen. Een robot die tegen je praat en je helpt met het dagelijks leven.

Het lijkt bijna te mooi om waar te zijn. Jibo wordt volgens uitvinder en oprichter van Jibo Inc. Dr. Cynthia Breazeal de eerste familierobot ooit. In onderstaande trailer kun je goed zien wat dit betekent. Jibo gaat namelijk een stuk verder dan het luisteren naar stemcommando’s. Dit koddige robotje praat terug en kan (als we de video mogen geloven) de beste vriend worden van je kinderen, of van jou. Een beetje creepy, maar vooral heel tof.

Robotmaatje
Door de touch- en audiosensoren die over Jibo verspreid zitten, ondersteunt hij zes verschillende functies. Dankzij twee hoge resolutie camera’s kijkt hij om zich heen, herkent hij gezichten en maakt hij Skypen een stuk interactiever. Door de Artificial Intelligence (AI) leert hij gaandeweg waarmee hij jou van dienst kan zijn. De spraak- en hoormogelijkheden maken van Jibo een interactieve gadget, die haast lijkt te leven. Dit wordt naast de help-functie vooral duidelijk bij de Relate-optie, waarmee hij op een menselijke manier contact met je zoekt en hij je langzaam maar zeker zal leren kennen.

jibo

Uitverkocht
De Indiegogo-campagne die vandaag van start ging hoopte $100,000 op te halen in een maand tijd, maar daar zitten ze inmiddels al overheen met nog 31 dagen te gaan. Zoals gewoonlijk bij dit soort Kickstarter-achtige campagnes zijn er verschillende ‘stretch-goals’ of Perks om je te motiveren. Voor 499 dollar krijg je jouw eigen Jibo thuisgestuurd in december 2015, maar deze optie is op het moment van schrijven al uitverkocht. Ook de Developer Edition van 599 dollar is inmiddels op. Als je nu al overtuigd bent van Jibo’s kwaliteiten, zul je dus nog even moeten wachten voordat je hem in je hart kunt sluiten.

Garantie?
Het hele idee van Jibo klinkt behoorlijk futuristisch, maar de introductievideo hieronder laat zien hoeveel emotie een klein zwart scherm met een balletje erop kan hebben. Laten we wel hopen dat ze tegen een stootje kunnen, want een defecte Jibo kan dankzij zijn menselijke trekjes voor een flinke mentale klap zorgen.

[gv data=”3N1Q8oFpX1Y”][/gv]

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *