Je gehackte Instagram terugkrijgen gaat makkelijker worden

Auteur: , Geen reacties
Instagram

Geen gedoe.

Met een goed wachtwoord kun je al een hoop voorkomen. Toch kan het gebeuren dat je Instagram account gekaapt wordt door kwaadwillenden. Enorm vervelend, want zo kunnen ze namens jou persoonlijke berichten versturen of plaatjes of video’s uploaden op je profiel.

Wie gehackt is kan dit direct melden bij Instagram, maar een account terugkrijgen is nog best een gedoe. Het Amerikaanse bedrijf werkt nu nog met een online formulier of e-mailsysteem. Heel gebruiksvriendelijk is dit niet. Instagram test op dit moment een makkelijkere methode die moet helpen een gehackt account sneller terug te krijgen.

Met deze nieuwe methode dient een gehackte gebruiker via de Insta-app een unieke code op te vragen. Die code zal verstuurd worden naar het gekoppelde mailadres of telefoonnummer. Vervolgens kun je die code het wachtwoord wijzigen en het account terugkrijgen. Zelfs als de hacker je gegevens als mailadres en telefoonnummer heeft gewijzigd, dan zal de code alsnog naar de voorheen geregistreerde zaken verstuurd worden. Geen formulieren, geen gedoe. Een simpel proces waardoor je een gehackt account in een mum van tijd weer terughebt. (via Engadget)Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).