Deze harde schijven hebben de meeste kans om te falen

faalschijven
Statistiek heeft aangetoond welke harde schijven het vaakst falen. En statistiek heeft gelijk.

Je moet maar hopen dat de houder van al jouw informatie niet bovenaan dit lijstje staat, want als dat zo is dan heb je pech. We sommen vandaag het lijstje van meest falende harde schijven voor je op.

Wie kun je beter een onderzoek laten doen naar de levensduur van harde schijven dan een grote data-opslagboer? Waarschijnlijk niemand, en daarom is dit onderzoek ook gedaan door een grote data-opslagboer. De resultaten zijn eigenlijk best wel schokkend wat de schijven gaan gemiddeld maar vier jaar mee.

Backblaze onderzocht meer dan 60.000 harddrives en hield per merk bij hoe vaak de drives faalden.
harde schijf stats

Procentueel falen de schijven van Western Digital het meest. In de vorige twee surveys bleken de Seagates juist enorm faalgevoelig, maar die hebben blijkbaar behoorlijk aan hun betrouwbaarheid gewerkt. Van 10,68% kapotte schijven zijn ze bijna door drie gegaan naar 3,48%, een nogal spectaculaire verbetering.

De beste schijven komen van HGST, maar dat merk kun je helaas niet kopen als consument. Opvallend genoeg is dat wel een bedrijf van Western Digital, dus die zijn zowel het best als het slechts.

Nog geen reacties

  1. Ik heb diverse schijven van WD en heb geen enkel probleem mee. Het schijnt er wel aan te liggen, waar zij gemaakt zijn. De afkomst is af te lezen aan de combinatie letters en cijfers, die de schijfnaam aanduiden. Op het internet zijn daar wel artikelen over te vinden, die ik niet zo voorradig heb.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *