Je kan en mag de Macbook Pro niet meer zelf repararen

Auteur: , Geen reacties
De nieuwe Macbook 2018

Je nieuwe Macbook buiten de Apple Store laten repareren? Doe maar niet...

Apple heeft de nieuwe iMac Pro en Macbook Pro 2018 voorzien van de T2-chip, die verschillende processen aanstuurt en ervoor zorgt dat ook de beveiliging flink verbeterd is. Er kleven helaas ook nadelen aan de implementatie van de T2, want je kunt niet zomaar meer binnenstappen bij de eerste de beste reparatieboer.

Volgens MacRumors loop je dan namelijk het risico dat je Macbook het niet meer doet. Alleen partijen die beschikken over de Apple Service Toolkit 2-software kunnen de reparatie uitvoeren en je Mac daarna weer aan de praat krijgen. Het gaat om een vrij omvangrijk lijstje reparaties: het vervangen van de display, het moederboard, de behuizing, interne componenten en Touch ID.

Je raadt het al: die speciale software is dus alleen in bezit van Apple zelf en dus kun je alleen bij een Apple Store terecht voor reparaties. Het is een trend die we al langer zien bij iPhones, waar derde partijen bijvoorbeeld steeds meer moeite moeten doen om een simpele display-wissel uit te voeren.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).