Je kan Lewis Hamilton tegenkomen via Gran Turismo

Hamilton
Waarschijnlijk heb je het niet door.

Formule 1-coureurs zijn ook gewoon mensen. Mensen die ter ontspanning wel eens de PlayStation aanslingeren. Regelmatig zien we Max Verstappen via sociale media een potje FIFA of een racegame spelen, maar ook Lewis Hamilton is niet vies van een (online) spelletje.

Net als Drake, speelt de viervoudig wereldkampioen af en toe Fortnite, maar hij is ook zeker tegen te komen via Gran Turismo Sport of Call of Duty. De Mercedes-rijder speelt onder een anonieme nickname, dus in principe is het onmogelijk om door te hebben dat je met Lewis Hamilton hebt te maken. Al zou hij soms overwegen om tekst en uitleg te geven tegenover een gamer. Bijvoorbeeld als een andere speler hem tijdens een online race van de baan beukt. “Weet je wel wie je er net afduwde?”, aldus de F1-coureur.

[gv data=”86QlXEtqqpg”][/gv]

Lewis Hamilton is al sinds de lancering van Gran Turismo Sport als ambassadeur verbonden aan de game. De zaken zijn soms ook omgedraaid. Zo is Kazunori Yamauchi, de geestelijk vader van Gran Turismo, geregeld te vinden tussen coureurs en de racerij. Yamauchi was bijvoorbeeld op 16 juni van de partij op Le Mans om de race van dichtbij mee te maken.

11 reacties

  1. Eenvoudige marketingtruc. De game aantrekkelijker maken door te zeggen dat LH44 af en toe een potje speelt, zodat gamers het idee hebben zomaar tegen een echte F1-coureur te kunnen racen, maar dan wel anoniem zodat het niet na te gaan is of het uberhaupt klopt.

  2. Bijvoorbeeld als een andere speler hem tijdens een online race van de baan beukt. “Weet je wel wie je er net afduwde?”, aldus de F1-coureur.

    Pfffff ?

    • @e34m5touring: in het echte verkeer zijn er genoeg hufters die zich zouden schamen indien ze wat verder denken over wie ze potentieel op(zij) drukken. Hun moeder/pooier/drugsdealer/baas/vader van hun grote liefde/hun eigen partner in een huurauto etc. Als zo een inzicht inslaat, a beter place the wereld is. Echter Lewis Hamilton virtueel staat vast niet in dat lijstje, dat wel :p

  3. @Redactie: De titel in de adresbalk (aka de url) is ’tegen het lijf lopen OP gran turismo’; de titel op de pagina zelf is ’tegen het lijf lopen VIA Gran Turismo’; maar moet het niet gewoon ‘IN Gran Turismo’ zijn ?

    PS: Hoop dat Hamilton beter in Fortnite is dan Deadmau5 in PUBG; die was zo slecht dat ik serieus aan z’n IQ ging twijfelen…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *