Je kan nu eindelijk wat doen met je Live Photos

Auteur: , Geen reacties
Jeej

De Live Photos op je iOS device zijn cool, maar je kon er niets mee, tot nu.

Het blijft een van de vreemdste miskleunen van Apple aller tijden. Jarenlang probeerden ze zelf een sociaal netwerk uit te rollen met onder anderen Ping. Dat moest het toffe netwerk worden om muziek mee te delen, maar mensen willen muziek helemaal niet delen, dat willen ze luisteren.

Met Live Photos hebben ze al een tijdje een killer feature in iOS zitten, maar daar hebben ze dus geen Instagram-achtige omheen gebouwd. Why? Wij moeten je het antwoord ook schuldig blijven, maar het zal ermee te maken hebben dat wij een andere visie voor Apple hebben dan de board van Apple zelf heeft.

Wat is Live Photos ook alweer? Als je een foto neemt met bijvoorbeeld je iPhone 6s, dan schiet de camera in de tijd ervoor en erna ook een aantal afbeeldingen. Hartstikke leuk. Maar de plaatjes zitten zo goed als opgesloten op je iPhone. Je kan er zelfs niets mee op je Mac. Bizar. Maar nu komt Google eindelijk to the rescue.

De zoekgigant heeft een app ontwikkeld die de filmpjes ombouwt in animated GIFs. En die kun je tegenwoordig op steeds meer plekken kwijt. Dat is niet het enige: dankzij de beeldstabilisator van Google zoekt de app de achtergrond op en maakt hij er een vloeiende gif van. Probeer de app hier uit.Er zijn (nog) geen reacties op dit artikel.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).