Je kunt je Airpods terug vinden met iOS 10.3

Je kunt ze straks weer terug vinden!
Apple heeft eindelijk een oplossing!

Toen Apple de draadloze oordopjes uitbracht, was er nogal angst over hoe makkelijk deze uit je oren konden vallen. Er was geen app om ze terug te vinden, dus het was leven met een Airpod minder of een nieuwe kopen.

Een ontwikkelaar dacht creatief te zijn door de app ‘Find My Airpods‘ te lanceren in de Appstore, zodat je ze terug kon vinden. Daar was Apple niet zo blij mee en natuurlijk is de app net zo snel verwijderd als dat hij beschikbaar was.

Maar als onderdeel van de iOS 10.3 update kun je de app ‘Vind mijn iPhone’ gebruiken om je verloren AirPod te vinden.

De app gebruikt de draadloze tech van de Airpods om ze te lokaliseren. Omdat de oordopjes geen GPS hebben ingebouwd, worden er gebruikt gemaakt van de GPS van de iPhone en de Bluetooth verbinding van de Airpods.

De kaart in de ‘Vind mijn iPhone’ app laat je de locatie zien waar ze voor het laatst met je Apple apparaat via je iCloud account in verbinding stonden. Als je je Airpods buiten bereik hebt verloren, dan zal de software je de locatie van toen je Airpods voor het laatst aangesloten waren.

En wat nou als je er thuis een verloren bent en je kunt ‘m écht niet vinden? Gelukkig kun je met de app ook een geluid door de oordopjes laten afspelen. Je kunt ervoor kiezen om het geluid door een of beide Airpods te laten gaan. Het ligt er maar net aan hoeveel je precies verloren bent en dat je Airpods niet zijn uitgevallen.

De nieuwe functie komt naar iOS 10.3, waar ontwikkelaars al over kunnen beschikken. Dat betekent dus dat je snel op zoek kunt gaan naar je verloren Airpods. Scheelt je toch weer geld!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *