Je kunt je Samsung Galaxy S6 weggooien

Je kunt je Samsung Galaxy S6 weggooien
Dat is het beleid van Samsung.

Misschien is het wat overdreven, maar vanaf vandaag loop je een beveiligingsrisico als Galaxy S6-gebruiker. Het toestel kwam ongeveer drie jaar geleden op de markt. Samsung stopt echter met het uitbrengen van veiligheid updates.

De Zuid-Koreanen hanteren een krappe ondersteuning van drie jaar voor updates. Daarna hoeven gebruikers geen maandelijkse veiligheids updates meer te verwachten. Men wordt min of meer gedwongen om te upgraden naar een nieuw toestel van Samsung, of een smartphone van een ander merk. Je wil immers geen bankzaken of andere gevoelige handelingen uitvoeren op een mobiel apparaat dat niet optimaal beveiligd is.

De S6 edge+ kwam enkele maanden later op de markt en zal dus nog tijdelijk van updates worden voorzien. Hoelang Samsung deze policy hanteert is koffiedik kijken. Moderne smartphones worden steeds beter en hoeven minder snel te worden vervangen. Zoals het er nu naar uitziet stopt Samsung in 2019 de ondersteuning voor de Galaxy S7 en in 2020 de ondersteuning van de Galaxy S8.

Update: Samsung Nederland maakt duidelijk dat het inderdaad is afgelopen met maandelijkse/kwartaal beveiligingsupdates. Welk komen er nog reguliere updates, inclusief de laatste beveiligingspatches, naar de toestellen.

Voor de Samsung Galaxy S6 uit 2015 en Galaxy S5 uit 2014 is de supportperiode met beveiligingsupdates per maand of kwartaal afgelopen. Het klopt dat wij nog updates kunnen aanbieden voor de Galaxy S6 en Galaxy S5, maar doen dat niet meer iedere maand of kwartaal. Wanneer er een update voor deze toestellen beschikbaar wordt gesteld, verschijnt een melding op de smartphone dat deze kan worden geïnstalleerd via WiFi of 3G/4G. In deze over-the-air (OTA) update zitten ook de laatste beveiligingspatches. De Galaxy S6 Edge+ blijven wij nog met maandelijkse updates ondersteunen tot en met het derde kwartaal van 2018.

Nog geen reacties

  1. “De Zuid-Koreanen hanteren een krappe ondersteuning van drie jaar voor updates. Daarna hoeven gebruikers geen updates meer te verwachten.”

    Dat is niet juist. De maandelijkse veiligheidsupdates stoppen, niet de updates in totaal. Zelfs de S4 heeft onlangs nog een update gehad.

  2. Men focussed zich zo op de Security updates.
    Mooi voorbeeld. Apple Ipad 3 64GB, krijgt bij mij al tijden geen enkele updates meer, ansich niet zo bijzonder na ruim 5 jaar echter de Apps bij Apple pushen de hardware eruit omdat steeds meer apps tenminste IOS 10 willen zien en anders geen updates meer.
    Eenvoudige photo print apps van de hema en dergelijke kan je dan niet meer gebruiken omdat de laatste apps gewoon niet te gebruiken zijn.

    Met Android kan je rustig op Android 4 zitten en gewoon nog vele apps downloaden en gebruiken.

    Wat is denk je functioneler ?? Juist ja ….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *