Je kunt nu de beta versie van iOS 11 uitproberen

Auteur: , 1 Reactie
Je kunt nu de beta versie van iOS 11 uitproberen

Wel met enige risico.

Apple heeft er een gewoonte van gemaakt om de eerste beta versie van hun nieuwe iOS update uit te rollen naar personen in het Apple Ontwikkelaars Programma. Alleen diegene met een geldige UDID kunnen de nieuwste versie uitproberen terwijl andere ontwikkelaars en het publiek moeten wachten tot Apple een stabiele versie van het besturingssysteem uitbrengt. Dit zal later deze maand gebeuren.

Wie niet kan wachten op iOS 11 moet verder lezen. Er is namelijk een manier om de beta te downloaden voordat hij later deze maand uitkomt.

De methode die i4u beschrijft maakt gebruik van een geverifieerd Apple Configuratie Profiel, waardoor gebruikers de update kunnen downloaden.

Wel eerst even een waarschuwing. Er is natuurlijk wel meer dan één reden waarom de beta nog niet beschikbaar is voor het publiek. Een van de grootste risico’s die kan ontstaan is dat de beta zo instabiel is dat data op je telefoon beschadigd kan raken.

Het is dus belangrijk om eerst een back-up op iCloud en iTunes te maken voordat je verder gaat.

Open Safari op het iOS apparaat waar je de beta wil ontvangen. Surf naar bit.ly/2saB27a. Op die pagina kun je een geverifieerd Apple Configuratie Profiel downloaden. Je wordt gevraagd op welk apparaat je het profiel wil installeren. Kies voor het apparaat waarop je surft. Op het volgende scherm kun je het profiel met een klik op de knop downloaden. Het apparaat zal opnieuw opstarten.

Als het opnieuw opgestart is, staat de iOS 11 Developer Beta OTA update klaar voor je in de instellingenapp onder de software update sectie. Download en installeer de update en je kunt beginnen.

Wil je liever wachten? Lees dan hier rustig al het nieuws rondom iOS 11.1 reactie

Heb de beta er sinds de release erop staan en hoe mooi ios 11 eruit ziet, ik raad het niet aan. De camera weigert vaak om te openen en zo zitten er wat meerdere grote bugs in het systeem

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).