Je kunt nu zelfs handsfree jouw tanden poetsen

Auteur: , 1 Reactie
Handsfree jouw tanden poetsen kan

Heb jij mooi jouw handen vrij voor iets leuks!

Het Chinese Babahu is een merk dat zich volgens hun eigen website al tientallen jaren specialiseert in tandverzorging. Zij hebben nu -voor zover bekend- de eerste handsfree tandenborstel ontwikkeld die door middel van AI-toepassing zelf je tanden poetst. Het idee doet denken aan Amabrush, maar dat concept is nog in ontwikkeling. De naam van deze orale alleskunner is de BabaHu X1. Het apparaat bestaat uit drie delen; een u-vormig mondstuk, een intelligente greep en een draadloze oplader. Hij wordt via crowdfunding op Indiegogo verkocht.

Je kunt kiezen uit een gewone en een pro uitgave. De pro uitgave heeft een health checker. Deze controleert direct of jij lang genoeg gepoetst hebt om jouw tanden gezond te houden. De uitgaves zijn er in een volwassene-uitgave en kinderuitgave. De kindervariant ziet eruit als een een grappig konijntje of muisje. Zo kun je een leuk spelletje van het tanden poetsen maken. Er zijn in totaal 13 mondstukken voor iedere leeftijdsfase en ieder soort gebit (gevoelig, geel, overbite etc.).

De Babahu-AI tandenborstel

Als je jouw tanden wilt poetsen stop je het u-vormige mondstuk in jouw mond, zodat de houder over je lippen naar buiten steekt. Vervolgens laat je de AI-sensoren hun werk doen. Door middel van algoritmes berekenen zij hoe lang, waar en hoe intens jouw tanden gepoetst moeten worden en gaan aan de slag. Jij hebt ondertussen jouw handen vrij om iets anders te doen (wees creatief) en de tandenborstel geeft een signaal als hij klaar is.

De tandenborstel is voorzien van een draadloze oplader en volgens de fabrikant kan hij op 1 lading 30 dagen mee. Uiteraard kun je het mondstuk erg makkelijk schoonmaken. Hij kan zelfs in de vaatwasser, al moesten wij even aan dat idee wennen. Het toestel is nog niet verkrijgbaar, maar gaat met voorverkoopkorting rond EUR 70,- kosten. Je kunt je zowel op de site als bij Indiegogo aanmelden voor de voorverkoop.

Tanden poetsen zonder handen1 reactie

Eigenlijk toch een geniaal idee? Is het apparaat ook waterdicht? Dan kan je namelijk onder de douche je tanden poetsen terwijl je je haar in de shampoo zet.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).