Je kunt straks 4K selfies maken met de Samsung Galaxy S10!

Sexy hoor
Retescherp selfies maken met de Galaxy S10.

Een nieuwe teaser van smartphone-gigant Samsung zelf suggereert dat er een indrukwekkende feature naar de Galaxy S10-lijn komt. Nee, niet de in-display vingerafdrukscanner en ook niet een betere WiFi-chip. Aantrekkelijke personen worden mogelijk nóg aantrekkelijker tijdens het maken van een selfie met de 4K selfiecamera.

De teaser is ontzettend kort en zegt eigenlijk totaal niks. De titel van het filmpje, daarentegen, verklapt dat we kijken naar een 4K camera. Nu is dat op zichzelf niet heel bijzonder; jarenoude smartphones kunnen al 4K-foto’s maken. Maar dat ging tot dusver altijd om de hoofdcamera.

Het filmpje onthult dat we het daarentegen over de frontcamera hebben. Daarbij is het niet helemaal zeker wat de Zuid-Koreaanse tech-gigant nou precies bedoelt, want meestal wordt fotoresolutie aangegeven in megapixel. Filmkwaliteit wordt daarentegen altijd getypeerd met bijvoorbeeld ‘4K’.

Als dat zo is, dan kunnen we straks ontzettend scherpe 4K filmpjes maken van onszelf. Die beelden worden overigens wel snel rommelig, maar ook daar zou Samsung wat op hebben gevonden. In de titels staat namelijk ook ‘professionele trilling’, wat (ondanks de gebrekkige vertaling) waarschijnlijk wijst op beeldstabilisatie. Of het om optische of elektronische stabilisatie gaat is nog niet bekend.

[gv data=”aL73zJQkp5k”][/gv]

Ondertussen maakt de smartphone-industrie zich klaar voor het Mobile World Congress van eind februari. Een aantal dagen daarvoor zal Samsung en Unpacked event organiseren, en daar de Galaxy S10-lijn onthullen. We weten nog niet welke van de (in elk geval) drie toestellen in de S10-reeks de 4K selfiecamera krijgen. Waarschijnlijk zal de goedkoopste versie, de Galaxy S10e, niet worden uitgerust met deze high-end camera. Het model zal ook geen in-display vingerafdrukscanner krijgen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *