‘Je kunt straks deuren openen met je iPhone’

'Je kunt straks deuren openen met je iPhone'
Sleutels behoren tot de verleden tijd.

Sommige gebouwen werken met pasjes om de deuren te openen. Zou het niet veel makkelijker zijn om je smartphone te gebruiken in plaats van zo’n vervelend pasje op zak te hebben? Mogelijk krijgen we daar binnenkort wat van te zien, want een nieuw bericht van The Information stelt dat Apple zoiets gaat aankondigen op het WWDC in juni.

De NFC-chip in een iPhone moet straks naast deuren van gebouwen, ook auto’s kunnen ontgrendelen. Dit gaat ongetwijfeld weer een discussie oplaaien over de veiligheid en hoe hackers auto’s gaan jatten met iPhones, maar laten we eerst afwachten wat Apple zelf heeft te zeggen over de technologie.

De huidige chip wordt voornamelijk gebruikt voor betalingen met Apple Pay. Het bericht stelt dat medewerkers van Apple al gebruik maken van de nieuwe techniek. De deuren van het hoofdkwartier van Apple in Cupertino kunnen met iPhones worden geopend, aldus de publicatie.

Het Worldwide Developers Conference zal plaatsvinden op 4 juni. Wat Apple mogelijk gaat onthullen lees je in DIT artikel.

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *