Je kunt straks gratis bellen met Blackberry Messenger (BBM)

Je kunt straks gratis bellen met Blackberry Messenger (BBM)
Telefoons bouwen en verkopen gaat ze niet bepaald goed af, maar met BBM doet het Canadese bedrijf een verwoede poging om een deel van de berichtdienstenmarkt in handen te krijgen. Iets dat wellicht gaat lukken met een gratis belfunctie.

Blackberry gebruikt creatieve manieren om het aandeel BBM-gebruikers op te krikken. Nadat het in september niet langer exclusief was voor Blackberry’s en werd vertaald naar een iOS- en Android-versie, hebben ze recent een deal gesloten met LG waardoor de app wordt voorgeinstalleerd op smartphones van het Zuid-Koreaanse bedrijf. Het eerste model dat geleverd wordt met BBM is de G Pro Lite.

BBM Voice

Nu voegen ze daar internetbellen aan toe. BBM-gebruikers kunnen “ergens in de komende maanden” de update verwachten waardoor onderling gratis bellen mogelijk wordt. Hiermee worden ze een directe concurrent voor diensten als Skype, Hangouts van Google en FaceTime Audio. Scheelt belminuten, kost meer data. Het is dus alleen gratis als je het over een wifi-verbinding doet.

Blackberry Messenger (BBM)

Smiley-aanbod

Daarnaast introduceert Blackberry BBM Channels, een soort sociaal netwerk voor iPhone en Android waarin eigen waarin kanalen met specifieke onderwerpen aangemaakt kunnen worden, en waar BBM’ers met elkaar over dat ene onderwerp een gesprek kunnen starten. Een soort terugkeer van de aloude chatroom. Als laatste zegt Blackberry locatiedeling – net als in WhatsApp– mogelijk te maken en zullen ze BBM voorzien van een sloot nieuwe emoticons.

Lees ook: tien gratis alternatieven voor WhatsApp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *