Je nieuwe auto wordt straks thuis 3D geprint

The Genesis Car Audi
“Straks” moet je een beetje ruim zien, maar als we automotive designer Nir Siegel moeten geloven, dan komt er een dag dat onze nieuwe auto’s gewoon thuis door een robot-3D-printer geprint én volledig automatisch in elkaar gezet worden.

Siegel won een Pilkington Design Award voor zijn toekomstvisie. Volgens z’n toekomstbeeld bestellen we over X aantal jaar een volledig op maat gemaakte auto. Deze wordt dan als een soort robot 3D printer thuis afgeleverd, waarna het pakket zichzelf print en in elkaar zet. Geen optielijstjes afvinken en vooraf af-fabriek accessoires uitzoeken, maar alles gewoon zoals jij het wilt. Siegel noemt zijn denkbeeldige award-winnende concept “The Genesis car”.

Er “rolt” tegenwoordig al van alles uit 3D printers en hier op de site kwam dan ook al het nodige voorbij. Van pistolen tot eendenpoten. Van reserveonderdelen in de ruimte tot luchtpijpjes voor baby’s. Van zichzelf reparerende robotten tot bionische oren. Van smartphonecovers tot pizza’s.

Tot op heden nog geen auto’s, maar dat is dus slechts een kwestie van tijd, want er zijn al 3D printers die kleine accu’s kunnen printen.

The Genesis Car

[lg_folder folder=”0_Divers/The_Genesis_Car/” count=”8″ cols=”4″ paging=”true”]

4 reacties

  1. Ik zie het allemaal nog niet zo 1-2-3 gebeuren. Er wordt door fabrikanten wel steeds meer en meer 3D geprint, maar voornamelijk voor rapid prototyping. RedEye on demand is bezig met een ‘compleet’ 3d geprint voertuig, maar ook dat zal wel even op zich laten wachten.

    De meest eenvoudige 3D printer vinden inmiddels hun weg naar thuisgebruikers, maar eigenlijk alleen nog enthousiastelingen. Dit zijn niet bepaald de type apparaten waar je zomaar een compleet voertuig mee print.

    • @towi1989: Idd voor prototyping en ook veel andere doelstelling zie ik hier wel toekomst in, ook nog wel technische dingen zoals knopjes enzo.

      Maar een voertuig printen lijkt me niet mogelijk (wel mogelijk maar niet nuttig) want dan moet jou printer enorm groot zijn en moeten honderde kilo’s aan metalen en andere materialen aanwezig zijn. Het zou wel mogelijk zijn maar echt niet efficient.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *