Je omgeving is het decor in deze first person iPhone-shooter

Je omgeving is het decor in deze first person iPhone-shooter
Gewapend met je iPhone tegenstanders uitschakelen in je huiskamer of op kantoor? Het kan met de game Rescape AR.

De heren van 13th lab hebben een meer dan leuke game ontwikkeld die met behulp van 3D-mapping de omgeving, waar jij je als speler bevindt, omtovert tot een FPS-decor. Met een wapen dat tevens dienst doet als standaard voor je iPhone loop je als een urban warrior door je vertrouwde omgeving.

Om de omgeving in 3D om te kunnen zetten naar een gameplay-decor op je iPhone, is de camera van de iPhone voorzien van een fish eye-lens. Vervolgens kijkt de speler op het display om de augmented reality game te spelen.

Deze controller leent zich ook voor bestaande FPS-spellen. Met een direction pad en bewegingssensoren reageert het karakter in de bestaande game op de beweging die de speler met de controller maakt.

Rescape AR biedt ook een multiplayer-functie. Medespelers in dezelfde ruimte worden vijanden of teamleden. De speler ziet deze personen ook als karakters die volgens het thema van het spel zijn vormgegeven. Lijkt me best leuk om hiermee in de pauze je agressie op collega’s te botvieren.

Alles is nu nog volop in ontwikkeling, maar wanneer Rescape AR voldoende steun krijgt via Kickstarter, moeten de eerste controllers rond september dit jaar nog richting de sponsoren gaan. Voor de steun van 149 dollar krijg je de controller met game in september. Betaal je 2000 dollar, dan ontvang je de controller nu al en krijg je beschikking over een betaversie van de game.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *