Je partner als Facebook-vriend is een slecht idee

Auteur: , 3 Reacties
Facebook icoon

Schrap direct je vriend, vriendin, man of vrouw uit je vriendenlijst en je relatie zal er met sprongen op vooruit gaan.

Volgens relatie-therapeut Ian Kerner is het geen goed idee om digitaal vrienden met elkaar te zijn. Hij zegt dat zijn huwelijk er na het ontvrienden van zijn vrouw drastisch op vooruit ging. Kerner claimt dat de constante stroom aan informatie over haar dagelijkse activiteiten haar ‘minder interessant en mysterieus’ maakte.

Een andere tip van Kerner: doe de smartphones en tablets weg als je met elkaar praat.

In een Amerikaans onderzoek uit 2014 zegt 25% van de respondenten dat hun partner regelmatig was afgeleid door een mobiel apparaat als ze samen waren, terwijl 8% soms ruzie maakte over de tijd die online werd doorgebracht. Voor jonge stellen, tussen de 18 en 29, liggen die getallen een stuk hoger: 42% en 18%. Daarover zegt Kerner:

“When you add up all of the periods of distraction that devices give us, you might have a lot of time that you could put towards your relationship. We live in a culture where sex ruts are epidemic and people go to bed too tired to make love — they have no time for each other. And yet they’re spending hours a day on social media, on blogs and on Netflix.”

In wezen niet anders dan het advies dat relatiedeskundigen al decennia geven: doe eens wat anders dan samen televisie kijken. En als je door elkaars Facebook-feed te lezen te weinig gespreksstof overhoudt, zou dat dan geen symptoom zijn van een groter probleem? Wij denken dat het vooral handig is om bij bepaalde berichten het tandwieltje te gebruiken.3 reacties

Ik gebruik gewoon amper social media en heb al tijden geen facebook meer op mn telefoon, dat scheelt ook een hoop.
Ik heb mijn vriendin ook als ‘vriend’ op Facebook maar heb totaal nergens last van want kijk simpelweg nooit naar mijn newsfeed. Heb überhaupt nooit echt de lol er van ingezien.
Zie het probleem niet. Trekjes die je op facebook laat zien komen op een andere manier ook wel aan het licht. In dat opzicht is het misschien zelfs handig. Zo kun je snel ontdekken of je partner bijvoorbeeld potentieel buiten de deur snoept.

Met weinig woorden: een mening van één persoon maakt het geen feit.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).