Je smartphone opladen in 11 seconden: het kan met algen

Auteur: , 5 Reacties
Algen gaan accu's krachtiger maken

Sterker nog, deze organismen zorgen er ook nog voor dat de accu’s in je telefoon, laptop of hybride een stuk krachtiger worden.

Het is al een tijdje bekend dat algen in theorie geschikt zijn om te gebruiken voor batterijen, maar niemand wist hoeveel je er precies nodig had om een iPhone of Tesla van stroom te voorzien. Onderzoeker Alan Freeman werkt nu aan een idee om de techniek zo snel mogelijk toepasbaar te maken, zo vertelt hij tegenover Techcrunch.

Freeman ziet veel voordelen voor de nieuwe accusoort ten opzichte van de bestaande lithium-ion-batterijen. Deze batterijen gebruiken zeldzame aardmetalen, die vaak erg moeilijk te winnen zijn en daardoor erg duur worden. De algenaccu is goedkoper, krachtiger en laadt sneller op, omdat de ladingdragende ionen dankzij de algen veel soepeler kunnen bewegen.

De onderzoeker voorziet dat de nieuwe accu’s uiteindelijk sterk genoeg zullen zijn om een elektrische auto, zoals de Tesla Model S, aan te drijven. Hij heeft slechts één probleem: het financiële plaatje. Freeman zegt een werkend prototype te kunnen bouwen voor 1100 euro en wil de techniek voor 3700 euro extra nog deze zomer klaarmaken voor productie.5 reacties

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Klinkt als goud! Maar helaas hebben we teveel van dit soort “ontdekkingen” voorbij zien komen.
@Laue: Psst… aandelenpakketje kopen? Gegarandeerd rendement! Laadt de accu bankrekening op in luttele seconden.
Smartphone ook weer leeg in 11 sec?
Volgende keer mijn smartphone/laptop maar meenemen naar zee dan. Zo wordt je gsm opladen nog gezond, 11 seconden zwemmen en een volle accu.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).