Je smartphone opladen in 11 seconden: het kan met algen

Algen gaan accu's krachtiger maken
Sterker nog, deze organismen zorgen er ook nog voor dat de accu’s in je telefoon, laptop of hybride een stuk krachtiger worden.

Het is al een tijdje bekend dat algen in theorie geschikt zijn om te gebruiken voor batterijen, maar niemand wist hoeveel je er precies nodig had om een iPhone of Tesla van stroom te voorzien. Onderzoeker Alan Freeman werkt nu aan een idee om de techniek zo snel mogelijk toepasbaar te maken, zo vertelt hij tegenover Techcrunch.

Freeman ziet veel voordelen voor de nieuwe accusoort ten opzichte van de bestaande lithium-ion-batterijen. Deze batterijen gebruiken zeldzame aardmetalen, die vaak erg moeilijk te winnen zijn en daardoor erg duur worden. De algenaccu is goedkoper, krachtiger en laadt sneller op, omdat de ladingdragende ionen dankzij de algen veel soepeler kunnen bewegen.

De onderzoeker voorziet dat de nieuwe accu’s uiteindelijk sterk genoeg zullen zijn om een elektrische auto, zoals de Tesla Model S, aan te drijven. Hij heeft slechts één probleem: het financiële plaatje. Freeman zegt een werkend prototype te kunnen bouwen voor 1100 euro en wil de techniek voor 3700 euro extra nog deze zomer klaarmaken voor productie.

Nog geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *