Je stofzuigrobot is geen militair meer


Als er oorlog komt zal je iRobot stofzuigrobot zich niet meer hoeven te melden bij het leger.

Als je een iRobot Roomba hebt dan is dat voortaan geen verkapte militair meer. iRobot heeft namelijk de militaire tak van zijn bedrijf afgestoten. Het bedrijf wil zich nu helemaal gaan richten op de huishoudelijke hulpapparaten.

Naast de bekende handige automatische stofzuigers was iRobot ook de bouwer van militaire robots. Zo was het bedrijf onder andere bekend van de bommenonschadelijkmaakrobots (Scrabble-alert) van het EOC.

In 1998 kreeg het bedrijf nog bijna $300 miljoen voor het ontwikkelen van die anti-bomrobots. Maar inmiddels verdienen de Amerikanen zoveel geld met het maken van stofzuigertjes – vijftien keer zoveel zelfs – dat het geen zin heeft om ook nog militaire toepassing te verzinnen.

Als je nu denk dat het een nog stoffigere zooi wordt op de slagvelden van de wereld, dan heb je het mis. De directie van het bedrijfsonderdeel heeft zelf een buy-out gedaan, waardoor ze door kunnen. En je hoeft ook niet meer bang te zijn dat je iRobot ineens een soort I, Robot wordt die zich tegen je keert.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *