Je telefoon op afstand opladen met geluidsgolven

Je telefoon draadloos opladen dankzij ultrasoon geluid
Met de uBeam hoef je de telefoon niet meer uit je broekzak te halen om hem op te laden.

De techniek bestaat al, maar nu moet het nog een stuk kleiner worden gemaakt. Dan zal het ook beschikbaar worden gemaakt voor de consument. We kunnen dan in onze huiskamer alles doen wat we willen terwijl de telefoon wordt opgeladen. Het draadloos opladen van een telefoon is namelijk al mogelijk. Maar dan moet je de telefoon wel op een mat leggen waardoor hij opgeladen kan worden. Met de uBeam behoort dat dus tot de verleden tijd.

Het principe werkt als volgt. Het basisstation plug je in het stopcontact. Deze zal de energie omzetten in ultrasoon geluid en deze in de ruimte verspreiden. De ontvanger die je aan de telefoon hebt bevestigd zal dat ultrasoon geluid opvangen en weer converteren naar energie. Met die energie wordt je telefoon dan weer opgeladen. Het ultrasoon geluid kan nog niet door muren heen worden verzonden zoals een WiFi signaal, je zal dus wel in dezelfde ruimte moeten blijven.

In onderstaande video zien we hoe het systeem op dit moment werkt. Het bevindt zich nog steeds in de conceptfase waardoor het er nu nog vrij log en groot uitziet. Helaas ontwijkt de woordvoerder ook steeds de vraag wanneer we de uBeam voor de consumentenmarkt mogen verwachten. Ik ben bang dat we dan ook nog wel even zullen moeten wachten. (via: The New York Times)

[gv data=”RoHxyweJcZI”][/gv]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *