Je telefoon ontgrendelen met je oor, het is mogelijk

ERGO telefoon lockscreen
Waarom je telefoon met je vingers, stem of gezicht ontgrendelen als het ook met je oor kan? Gewoon je telefoon tegen je oor duwen en klaar ben je.

Descartes Biometrics heeft speciaal voor Android telefoons en tablets een app ontwikkeld die gebruik maakt van de unieke vorm van je oor om je telefoon te ontgrendelen. Elk oor is uniek en zelfs de politie verzamelt vaak afdrukken van oren bij inbraken in de hoop daarmee inbrekers te kunnen opsporen.

De app die is ontwikkeld heet ERGO en is geschikt voor Android 4.1 en hoger. Mocht je oor nou niet herkent worden dan is dat geen probleem, want dan kan je alsnog een wachtwoord invoeren. Door gebruik te maken van bestaande techniek in combinatie met een app hoef je in elk geval geen nieuwe telefoon te kopen met bijvoorbeeld een vingerafdrukscanner.

Deze app bevind zich nog in de beta-fase en mensen die het willen uitproberen moeten er wel €3,99 voor over hebben.

[gv data=”0bn4InH7udI”][/gv]

Nog geen reacties

  1. Alleen makkelijk als je niet wilt dat iedereen je telefoon kan opnemen wanneer je gebeld wordt. Als ik een mailtje wil checken dan is het niet bepaald handig om eerst mijn telefoon tegen m’n oor te moeten duwen, ziet er zelfs nog raar uit ook dan.

  2. Alleen makkelijk als je niet wilt dat iedereen je telefoon kan opnemen wanneer je gebeld wordt. Als ik een mailtje wil checken dan is het niet bepaald handig om eerst mijn telefoon tegen m’n oor te moeten duwen, ziet er zelfs nog raar uit ook dan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *